19 de gener de 2021 19/1/21

Educació repartirà 8.000 filtres HEPA en els col·legis valencians per a ventilar les aules

Educació repartirà 8.000 filtres HEPA en els col·legis valencians per a ventilar les aules - (foto 1)
  • Es pretenen repartir en les pròximes setmanes per a aquelles aules en les quals no estiga garantida la renovació de l'aire de forma natural

La falta de ventilació dels espais està darrere d'un major índex de contagi de coronavirus. Ho constaten els estudis com l'últim del CSIC i el Ministeri de Ciència, en el qual també ha participat la Conselleria d'Educació per a prendre mesures a les aules en les quals la ventilació és insuficient.

Per aquest motiu, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que es repartiran 8.000 filtres HEPA per a ventilar les aules en els col·legis valencians, públics i concertats.

S'instal·laran, tal com ha anunciat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, en aquelles aules en les quals no es puga garantir la ventilació natural: “Per a aquelles aules en les quals no es dispose de ventilació natural es repartiran aquests filtres per a continuar tenint aules més segures”, ha detallat el conseller qui creu que en les pròximes setmanes i mesos començarà el repartiment.

Per part seua, el president de la Generalitat ha defensat que l'estratègia valenciana contra el covid “ha tingut sempre en compte el factor ventilació”, i de fet la Comunitat va ser de les primeres a donar-li importància a això: “Hi ha llocs que per diferents circumstàncies necessiten aquest filtre, creiem que fem un pas més per a garantir la seguretat a les aules”.

Balanç positiu però prudent després d'onze setmanes de curs

“Hem tancat la setmana amb menys aules confinades que l'anterior, el 98,7% dels grups d'alumnes no tenen cap mena d'afectació i el 81% dels centres no tenen cap aula confinada”, ha explicat el conseller Vicent Marzà. El màxim titular d'Educació ha reconegut que en les primeres setmanes d'octubre va haver-hi un repunt de casos, conseqüència de l'augment de contagis en la Comunitat també, però valora la situació en els centres de “prudent satisfacció”.

En aquest sentit, el conseller ha agraït al conjunt de la comunitat educativa que siga exemple que és possible organitzar-se per a evitar contagis: “Els centres estan respectant de manera escrupolosa els protocols i són exemple del que la societat podria fer”.

Guia per a ventilació en les aules

Precisament aquest dilluns s'ha repartit en els centres escolars valencians una guia pretén per a reduir les probabilitats de contagi de Covid-19 per via aèria. Explica estratègies i possibles solucions i proporciona les eines per a determinar si les condicions de ventilació aconseguides són adequades. ACÍ pots llegir-la.

Pujar