elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació pública i privada des de casa, dues cares de la mateixa moneda

Educació pública i privada des de casa, dues cares de la mateixa moneda
  • Els alumnes encaren la recta final del curs posant a prova el model d'educació a distància

El tancament dels centres educatius i la necessitat de concloure el curs acadèmic ha obligat als equips docents de tota la Comunitat Valenciana ha experimentar amb nous models d'aprenentatge. Una situació extrema que ha arribat de la mà d'una cosa tan comuna i alhora desconegut per a l'àmbit educatiu: la tecnologia.

En aquests moments els milers d'estudiants valencians que cursen qualsevol nivell educatiu es troben rebent formació online, les diferents plataformes existeixen estan ajudant a salvar el curs però no sense dificultats. La saturació de les mateixes i la falta de pràctica està fent que el camí s'òmpliga d'obstacles.

Uns obstacles que afecten de manera més clara a l'educació pública. Així ho constatava el delegat d'Educació en CSIF, José Seco, en declaracions a InterCafé de Intereconomía València recollides per elperiodic.com: “Ens consta que tots els docents estan fent un esforç. L'educació funciona malgrat l'administració”.

I és que, tal com ha relatat el representant sindical en aquest mateix programa, existia una falta d'experiència i formació del professorat amb aquestes plataformes. A més, no tots compten amb els mateixos recursos tant en el cas dels alumnes com dels docents. Uns docents que, denuncien des del sindicat, estan havent de posar ells els seus mitjans per a poder exercir alguna cosa que consideren hauria d'estar cobert per la conselleria.

Una situació molt diferent la que relaten des del sector privat, a través del vicepresident de ACADE, Fran Corbí, qui destaca la rapidesa amb la qual aquests centres han pogut adaptar-se a la nova realitat: “Els col·legis privats hem generat plataformes pròpies i els professors han fet una formació per a poder impartir amb normalitat” apunta en les declaracions recollides per aquest digital.

“Normalitat completa, la tecnologia existeix i es poden fer grans classes amb aquestes plataformes. És una qüestió d'adaptar, el problema està en el fet que la publica van molt tard i sorgeixen els problemes a contratemps” ha assegurat Corbí sobre aquest tema.

Malgrat aquestes diferents, tots dos representants educatius coincideixen en una idea: el curs acadèmic finalitzarà amb classes presencials o sense elles. I sens dubte, aquesta crisi sanitària servirà per a posar sobre la taula un debat sobre el model d'aprenentatge que vol aquest país.

Pujar