elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació organitza jornades orientatives per a presentar projectes d'ajudes de fons europeus Erasmus + 2017

Educació organitza jornades orientatives per a presentar projectes d'ajudes de fons europeus Erasmus + 2017

    La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha iniciat les sessions orientatives per a presentar projectes educatius a les ajudes dels fons europeus 'Erasmus + 2017'. La primera jornada de 2017 celebrada a València compta amb la participació de 320 centres docents per a presentar les novetats, les experiències inspiradores i per a informar i orientar sobre els procediments que s'han de seguir per a redactar i elaborar projectes. Les jornades també se celebraran a Alacant el 12 de gener i a Castelló el 16 del mateix mes.

    Erasmus+ és el programa europeu d'ajudes en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport per al període 2014-2020, i l'objectiu és ajudar els sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que doten les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

    El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha declarat que "uns dels objectius principals de la nostra Conselleria és ajudar en tot el possible que els centres puguen participar en aquests programes, que permeten descobrir noves visions del món, ens aporten experiències d'interculturalitat i ens fan conéixer pràctiques d'èxit dutes a terme en altres països".

    Les jornades estan dirigides a donar suport a docents i personal dels centres educatius valencians d'Infantil, Primària, Secundària i Formació de Persones Adultes perquè puguen participar en el programa 'Erasmus + 2017' i aconseguir així finançament per al desenvolupament dels seus projectes educatius.

    L'objectiu és aconseguir un major increment del nombre de programes i de centres participants. Cal destacar que al 2016 s'ha augmentat el nombre de programes en un 153% respecte al 2014, i en un 22% respecte al 2015. Pel que fa al finançament rebut, l'increment ha estat del 108% respecte al 2014, i d'un 35% respecte al 2015.

    Els terminis per a presentar projectes estan oberts fins al 2 de febrer per als projectes K1 -mobilitat amb altres països tant de professors i alumnes- i fins al 29 de març per als projectes K2 -associar-se amb altres països per a construir xarxes educatives.

    Un altre dels aspectes que s'aborden és la importància de conéixer llengües estrangeres. Per això, el director general de Política Lingüística ha anunciat que al llarg de 2017 es presentarà el Pla de Xoc de Formació del Professorat en Llengües, mitjançant el qual es destinaran 1,5 milions d'euros per a estades i formacions específiques en les escoles oficials d'idiomes, així com per al CEFIRE específic de formació plurilingüe, entre altres mesures.

    Èxit de l'anterior edició

    En la passada convocatòria 'Erasmus + 2016', els centres valencians van ser els que més subvencions van rebre de tot l'Estat espanyol i, en aquest sentit, Rubén Trenzano va atribuir l'èxit al desenvolupament de les diverses jornades de difusió que la conselleria va organitzar per a explicar la convocatòria als docents, així com a la tasca d'assessorament continu als centres, a través d'e-twinning, una iniciativa encaminada a promoure el desenvolupament de projectes de col·laboració, a través d'Internet, entre dos o més centres escolars de països europeus.

    Cal recordar que es van presentar 85 projectes, dels quals 66 van ser aprovats, la qual cosa situava la taxa d'èxit en el 78%, enfront del 68% nacional.

    A més, el finançament obtingut per a projectes valencians va aconseguir la xifra de 866.697 euros, que suposa un augment d'un 37% respecte als 638.583 euros obtinguts en la convocatòria de 2015.

    Pujar