elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació ofereix el projecte d’intercanvis educatius Rapsodes 2021

Educació ofereix el projecte d’intercanvis educatius Rapsodes 2021
  • Tesa, Esteve d’Auxili, Malparlat, Jazzwoman, Kike Gasu i Xavier de Bétera són alguns dels músics que impartiran tallers per a conéixer com s’aborden les lletres de la improvisació en les músiques urbanes i tradicionals

  • La inscripció perquè participen els centres educatius s’inicia el 15 de gener i estarà oberta fins al 3 de febrer en l’enllaç: http://www.ceice.gva.es/va/web/ensenanzas-en-lenguas/convocatorias

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha creat Rapsodes 2021, un nou projecte d’intercanvi d’experiències educatives per a incentivar l’ús del valencià entre la població escolar mitjançant les lletres i els versos improvisats.

La iniciativa compta amb la col·laboració de músics valencians, entre els quals hi ha Tesa, Esteve d’Auxili, Malparlat, Jazzwoman, Kike Gasu i Xavier de Bétera.

La directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Margarida Castellano ha explicat que “la improvisació oral, dins de l’àmbit educatiu, esdevé un recurs interdisciplinari atractiu per a millorar la competència comunicativa, en especial, l’expressió oral i l’enriquiment de vocabulari, així com l’aprenentatge musical, la creació artística, la seguretat personal, el treball cooperatiu, l’educació en valors i la cohesió del grup, aspectes aquests últims claus a l’hora de millorar la convivència als centres”.

Rapsodes 2021 s’emmarca en la convocatòria d’intercanvis escolars entre centres educatius de les comarques de predomini lingüístic castellà i centres dels territoris de predomini lingüístic valencià.

La convocatòria està dirigida als centres educatius d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i formació de persones adultes.

L’intercanvi d’experiències educatives entre l’alumnat dels centres que presenten un projecte conjunt es realitza a través de la planificació i realització d’activitats específiques d’aprofitament didàctic al voltant de la poesia oral improvisada, la cançó tradicional, la glosa, el ‘rap’ i altres músiques urbanes, tant des del punt de vista lingüístic com artístic.

El projecte d’intercanvi podrà concloure amb l’enregistrament de material audiovisual que reculla el treball fet per l’alumnat i el professorat durant el seu desenvolupament. A més, també es podrà organitzar una trobada telemàtica, o fins i tot presencial si les autoritats sanitàries ho autoritzen, centrada en el cant improvisat.

A més d’aquestes activitats, i amb l’objecte de proporcionar al professorat la formació necessària per al disseny d’aquestes, Rapsodes 2021 inclou un curs en línia de formació de 20 hores impartit pel CEFIRE específic de l’àmbit artisticoexpressiu durant el primer trimestre de 2021.

Els centres docents interessats a participar tenen fins al 3 de febrer per a realitzar la inscripció. Ho han de fer de manera telemàtica a través del formulari (http://www.ceice.gva.es/web/ensenanzas-en-lenguas/convocatorias/) que es troba en la web del Servei d’Educació Plurilingüe (SEP). Una volta estiga emplenat, el formulari s’ha d’enviar des del correu electrònic oficial del centre educatiu a l’adreça electrònica intercanvis_sep@gva.es del SEP, que serà el que s’encarregue de la gestió del projecte.

Pujar