26 d’octubre de 2020 26/10/20

Educació elimina “excepcionalment” el requisit del màster per a exercir la docència

Educació elimina “excepcionalment” el requisit del màster per a exercir la docència - (foto 1)
  • El Ministeri pren aquesta decisió per les dificultats de moltes CCAA de trobar professors

De manera excepcional i durant el present curs acadèmic el Ministeri d'Educació ha decidit eliminar el requisits de realitzar el màster de professorat per a poder exercir la docència. La decisió arriba després que algunes comunitats autònomes hages manifestat dificultats a l'hora de cobrir totes les places.

Així ho ha avançat aquest dijous la Ministra d'Educació, Isabel Celaá, en una roda de premsa en la qual ha detallat que la mesura estarà “limitada fins que concloga el curs acadèmic de la pandèmia”.

"Moltes comunitats autònomes han manifestat les seues dificultats per a trobar professorat per a cobrir les contractacions previstes, màximament quan la situació sanitària ha obligat a retardar fins a 2021 les proves per a ingrés de funcionaris docents. A algunes CCAA se'ls ha acabat la llista de substitucions" ha explicat la responsable d'Educació.

En aquest sentit, Celaá ha detallat que amb aquesta “flexibilització” es podrà nomenar com a funcionaris interins a aquelles persones que encara que no hagen cursat el màster complisquen la resta de requisits. Això si, perquè això tinga lloc s'haurà d'haver esgotat la llista d'aspirants que sí que compten amb la formació de postgrau.

Pujar