20 de setembre de 2020 20/9/20

Educació concedeix beques d'excel·lència als 198 millors alumnes universitaris

  La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha resolt concedir beques d'excel·lència als 198 alumnes universitaris amb millors expedients del curs 2014-2015. Aquesta beca consisteix en l'exempció del pagament de la taxa de matrícula per a la realització d'un màster o curs formació a l'Estat o a l'estranger durant el curs 2015-2016 o 2016-2017, així com l'expedició d'un diploma acreditatiu de l'excel·lència.

  Per a aquesta edició de les beques d'Excel·lència acadèmica, Educació ha destinat 406.698 euros, dels quals 196.241 euros es distribuiran entre les universitats valencianes, tant públiques com privades, o centres de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques on un total de 102 alumnes becats han cursat o estan cursant els seus estudis de màster o cursos de formació.

  Així mateix, la conselleria destina 210.456 euros per al pagament de la matrícula del curs de formació o màster, en una institució nacional o internacional, dels 96 alumnes excel·lents que han aconseguit la beca i que han decidit continuar amb els seus estudis fora del territori valencià.

  Per mitjà d'aquesta ajuda, la Generalitat cobreix un postgrau al millor alumne de cada titulació universitària per a premiar el seu esforç i valorar el seu rendiment acadèmic. D'aquesta manera, els millors alumnes de cada titulació realitzen el màster o curs de formació de forma totalment gratuïta.

  La concessió d'aquestes beques té com a finalitat la promoció de l'excel·lència acadèmica en els estudis oficials de grau, llicenciatura, enginyeria, arquitectura, diplomatura, magisteri, enginyeria tècnica, arquitectura tècnica i per tercer any consecutiu, ensenyances artístiques superiors en els centres públics adscrits a l'ISEACV, per mitjà d'un reconeixement oficial que constitueix un estímul per a millorar el rendiment acadèmic, ja que els beneficiaris són els estudiants amb la màxima nota mitjana en l'expedient.

  Del total dels alumnes becats 28 han realitzat o estan realitzant els seus estudis en la Universitat de València, 16 en la Universitat Politècnica de València, 13 en la Universitat d'Alacant, 14 en la Jaume I de Castelló, 25 en la Universitat Miguel Hernández d'Elx i 1 en l'Institut d'Ensenyances Artístiques. Així mateix, 3 estudiants han sigut becats per a continuar els seus estudis en la Universitat CEU Cardenal Herrera, i 2 en la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir.

  Pujar