21 de setembre de 2020 21/9/20

Economia convoca anticipadament ajudes per a l'exercici 2019 en matèria de Cooperativisme, Indústria, Comerç i Promoció Exterior

  La Conselleria Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball està publicant des del passat dia 2 de gener una sèrie de convocatòries anticipades d'ajudes corresponents a diferents línies d'actuació. Totes aquestes ajudes es poden consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana o bé en la web de la conselleria.

  Les ajudes per a l'exercici 2019 s'emmarquen en diferents programes com els relacionats amb el Foment del Cooperativisme i de l'Economia Social; les ajudes en matèria de Comerç, Consum i Artesania; la Promoció Exterior de la Comunitat Valenciana; el Suport a la industrialització de les pimes o la col·laboració institucional.

  Una d'aquestes ajudes que s'ha convocat anticipadament ha sigut la de "Suport a la promoció exterior de la Comunitat Valenciana per a l'exercici 2019". L'objectiu de la mateixa és afavorir la internacionalització de les empreses i la promoció dels productes de la Comunitat Valenciana. Per a això es disposa d'un pressupost màxim de 9.411.030 euros.

  Unes altres de les línies que ja han sigut convocades tenen com a finalitat millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials dels sectors de la Comunitat Valenciana del calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta - moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, productes infantils, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, producció audiovisual i la producció de videojocs, dins de la segona fase d'implantació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana per un import de 32.295.000 euros.

  En la mateixa línia que les anteriors també s'han convocat les ajudes en matèria d'industrialització, destinades a associacions empresarials industrials dels sectors de la Comunitat Valenciana del calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, productes infantils, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, la producció audiovisual i la producció de videojocs per un import de 2.700.000 euros.

  S'han convocat bona part de les ajudes per al foment de les empreses cooperatives i de les societats laborals, i de l'ocupació en aquestes, en la Comunitat Valenciana (dins del Programa de Suport a l'Economia Social) per un import de 9.411.030 euros.

  També s'han publicat anticipadament les ajudes per als programes relacionats amb el Comerç, Consum i Artesania com són els que corresponen a les iniciatives Avalem Artesania, Emprenem Comerç, Avalem Comerç, Avalem Comerç Rural, o Avalem Mercats entre altres per un total de 4.078.000 euros.

  Finalment, s'han convocat a més les Ajudes del Programa de Promoció de l'Economia Sostenible per a empreses i entitats sense ànim de lucre i Universitats per un valor de 440.000 euros.

  Pujar