27 de setembre de 2020 27/9/20

El documental valencià 'El arquitecto de Nueva York', finalista en els Cannes Corporate Award

    El documental valencià 'El arquitecto de Nueva York', produït per Endora Producciones i dirigit per Eva Vizcarra, ha sigut seleccionat com a finalista en els Cannes Corporate Media & TV Awards en la categoria d'Història i Civilització. El documental segueix el rastre de l'arquitecte valencià Rafael Guastavino i les seues construccions més cèlebres, com la Grand Central Station i el pont de Queensborough, a Nova York, o la Boston Public Library, en un viatge des de la seua València natal a la Barcelona dels seus anys de formació per a culminar el recorregut als Estats Units i descobrir allí la seua etapa d'esplendor.

    Coproduït per la productora valenciana Endora en col·laboració amb RTVE, 'El arquitecto de Nueva York' va comptar amb les ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura, a través de l'IVAC; es va estrenar a València el passat 1 de març, i va ser emés en el programa 'Imprescindibles' de La 2 de RTVE el 15 d'abril. Els guardons del festival de televisió Cannes Corporate Media & TV Awards es fallaran el pròxim 13 d'octubre a Cannes.

    Rafael Guastavino va canviar el sistema de construcció als Estats Units, on va exportar una tradició mil·lenària molt freqüent en l'àrea mediterrània. La seua volta d'envà ignífuga va ser un dels seus grans descobriments. Un gran nombre d'edificis icònics de Nova York porten la firma de la Guastavino's Company. El seu llegat es pot veure al Carnegie Hall, al metro de City Hall, a la Grand Central Station, a la catedral de Saint John the Divine o al pont de Queensborough. La seua empremta va ser tan profunda a la ciutat que en la seua necrològica The New York Times el va batejar com a 'l'arquitecte de Nova York'.

    Els Cannes Corporate Media & TV Awards van nàixer l'any 2010 i reconeixen en cada edició pel·lícules, documentals de televisió i mitjans de comunicació en línia. Agències de relacions públiques, institucions, operadors de televisió, productores, cineastes i estudiants dels cinc continents acudeixen cada any a aquesta cita, que valora el prestigi, la innovació i la qualitat de les produccions.

    Pujar