elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es disparen els contagis i les hospitalitzacions aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana

Es disparen els contagis i les hospitalitzacions aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana
  • El president Ximo Puig descarta una sisena onada encara demana màxima cautela

La Comunitat Valenciana ha registrat un pic de contagis en les últimes hores: 509 casos de coronavirus en un sol cap de setmana, el que ha fet saltar les alarmes del Consell, que ha demanat que se seguixquen respectant les mesures per lluitar contra la pandèmia, ja que continua entre nosaltres. El passat cap de setmana el nombre de contagis va ser de 300.

Aquest pic de contagis es reflecteix també en les hospitalitzacions, amb una vintena més que divendres. A més, es notifica un mort i dues macrobrotes, un educatiu a San Antonio de Benagéber i un altre social a Ayora.

Els nous casos per províncies són 155 a Castelló (53.616 en total); 191 a Alacant (188.051) i 163 a València (270.822). La xifra de casos no assignats es manté en 1. Amb aquesta actualització, la xifra total de positius se situa en 512.490 persones.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 175 persones ingressades, 45 d'elles a l'UCI: 47 a la província de Castelló, 5 a UCI; 73 a la província d'Alacant, 29 d'elles a l'UCI; i 55 a la província de València, 11 a UCI. Divendres passat el nombre d'hospitalitzats era de 157.

D'altra banda, s'ha registrat un mort en els últims set dies, una persona de 80 anys, de manera que el total de decessos des de l'inici de la pandèmia és de 7.820: 849 a la província de Castelló, 2.999 a la d'Alacant i 3.972 a la de València.

El nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia a la Comunitat Valenciana ascendeix a 514.285 persones. D'acord amb les dades registrades, a hores d'ara hi ha 1.836 casos actius, la qual cosa suposa un 0,35% del total de positius.

Missatge de prudència de Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, descarta que estiguem davant l'avantsala d'una sisena onada encara demana màxima prudència. Puig ha lamentat el fet que hi haja molts espais festius "que sembla que no existixca el virus, com si haguera passat la pandèmia".

Davant d'això, el president recorda que, tot i que tenim el gran escut de la vacunació, "hi ha un 10% de les persones que no estan vacunades encara". A elles els ha llançat un missatge perquè es vacunen "perquè són els que estan morint".

El titular del Consell ha dit que "no es donen les circumstàncies" perquè hi haja una sisena onada pel gran escut de la vacunació. "Hi ha menys hospitalitzats i menys contagiats, ja fa diverses setmanes que estem per sota de 50 en la incidència, és a dir estem en una situació de baix risc".

No obstant això, encara que haja baix risc, aquest segueix existint: "No es pot donar per superada la pandèmia, hem superat la pitjor fase però estem en una normalitat millorada, el que significa que hem d'atendre les lliçons de la pandèmia en tots els aspectes" .

Pujar