elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es disparen els casos de coronavirus, especialment a València, i Sanitat demana prudència

Es disparen els casos de coronavirus, especialment a València, i Sanitat demana prudència
  • 332 nous casos, amb més de 200 sol a València i un macrobrot per un viatge de fi de curs a Mallorca

Jornada lamentablement negra la que ha viscut aquest dimarts la Comunitat Valenciana després de setmanes i mesos amb dades "molt positius" de la pandèmia. Aquest dimarts la Conselleria de Sanitat ha notificat 332 nous casos, la majoria a València i un macrobrote per un viatge de fi de curs a Mallorca amb 32 alumnes contagiats, el focus més gran des de feia mesos.

Aquests 332 nous casos tripliquen en molts casos les xifres donades les últimes setmanes per la Conselleria de Sanitat. De fet, tal com reconeixia la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la setmana passada, s'estan notificant aquests dos mesos entre els 190 i els 260 casos diaris.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha fet una crida de "prudència i responsabilitat" davant del repunt de casos registrat, tot i que "332 contagis en un sol dia no són res comparat amb els gairebé set mil del mes de gener ".

Pel que fa als nous casos, han estat 21 a Castelló, 108 a Alacant i 203 a València. També s'ha notificat un nou mort (que va tenir lloc al febrer), de manera que el total de defuncions des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 7.449: 807 a la província de Castelló, 2.843 a la d'Alacant i 3.799 a la de València .

El millor és que baixen lleugerament les hospitalitzacions estàs últimes hores: Els hospitals valencians tenen, actualment, 105 persones ingressades: 14 a la província de Castelló, 2 pacients en UCI; 14 a la província d'Alacant, 3 d'ells a l'UCI; i 77 a la província de València, 11 d'ells a UCI.

A més, des de l'última actualització s'han registrat 181 altes a pacients amb coronavirus. D'aquesta manera, ja són 400.320 persones a la Comunitat Valenciana les que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia. Per províncies, les altes es distribueixen de la següent manera: 41.949 a Castelló, 149.354 a Alacant i 208.960 a València. El total d'altes no assignades es manté en 57.

Macrobrote per un viatge de fi de curs

Tal com els ha explicat elperiodic.com, Sanitat ha notificat un brot de coronavirus en un viatge de fi de curs de Batxillerat que afecta, de moment, a 32 estudiants de diferents instituts.

Des de la Conselleria de Sanitat detallen que el brot afecta diversos instituts de diverses localitats i està en aquests moments en fase d'estudi. Hi ha una desena d'estudiants contagiats d'Elx però no és l'única localitat afectada.

Els estudiants van viatjar en Ferri el passat 12 de juny fins Mallorca, on van estar fins al dia 18 de juny. Durant el viatge van conviure amb estudiants d'altres comunitats autònomes, que també han notificat els seus respectius brots a el Ministeri de Sanitat, i van dur a terme diferents festes i activitats lúdiques.

Pujar