23 de setembre de 2020 23/9/20

La directora general de Cooperació i Solidaritat anima a l'alumnat valencià a lluitar contra les violències i defensar els drets humans

La directora general de Cooperació i Solidaritat anima a l'alumnat valencià a lluitar contra les violències i defensar els drets humans - (foto 1)

  "Vosaltres sou els guardians del futur i nosaltres confiem que sereu capaços de sostindre i millorar aquest planeta. Junts hem d'aconseguir que els drets humans siguen una cosa que compartim totes i tots", són les paraules que ha dirigit la directora general de Cooperació i Solidaritat, Antònia Moreno, a l'alumnat dels sis instituts que han participat a la primera edició del Festival de Curtmetratges Solidaris 'Un spot per a dir stop', que organitza a la Comunitat Valenciana la Fundació d'Ajuda contra la Drogadicció amb el suport de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

  Amb títols com 'L'oficina', 'Els jocs morats', 'Wonder woman', 'L'art de jutjar', 'La mar de plàstic' i 'Reggaetón per la igualtat', l'estudiantat dels centres d'Educació Secundària José Rodrigo Botet de Manises, Salesians Sant Joan Bosco de València, Miquel Peris i Segarra del Grao de Castelló, Botànic Cabanilles de La Vall d'Uixó, La Encantá de Rojales i Montserrat Roig d'Elx respectivament han mostrat la seua visió d'assumptes d'actualitat relacionats amb els drets humans, amb un especial enfocament en les qüestions de gènere, l'Agenda 2030 de l'ONU i el desenvolupament sostenible.

  Per a poder realitzar les seues creacions, els i les alumnes han comptat amb ajuda tècnica i assessorament professional posat a la seua disposició per part de la Fundació d'Ajuda contra la Drogadicció. En aquest sentit, Moreno ha felicitat a totes les persones que han participat, en especial als i les joves, per "mostrar en imatges allò que han sentit, experimentat, reflexionat i compartit".

  La directora general ha destacat "la tasca i l'obligació moral i ètica" que té tothom "davant les amenaces que ara estan molt presents en el món, com per exemple la xenofòbia, els masclismes" o tot tipus de violències. "Allà tenim que estar nosaltres, però sobretot heu d'estar vosaltres", els ha instat, "eixa és la gran aventura en la qual, com a societat democràtica, totes i tots tenim l'obligació de participar i de comprometre'ns".

  Col·laboració amb la FAD

  La Direcció General de Cooperació i Solidaritat finança projectes en tres àmbits principalment: desenvolupament internacional, ajuda humanitària i educació per a la ciutadania, que pretén contribuir i sensibilitzar en qüestió de Drets Humans des d'una perspectiva de gènere i igualtat.

  És en aquest últim punt en el qual s'emmarca la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació amb la Fundació d'Ajuda contra la Drogadicció. L'acte ha comptat també amb la presència del subdirector de Cooperació de la FAD, Gerardo Lerma.

  Pujar