25 de setembre de 2020 25/9/20

Dilluns negre en les Borses de tot el món per la crisi del coronavirus

Dilluns negre en les Borses de tot el món per la crisi del coronavirus - (foto 1)
  • En elperiodic.com et comptem com està afectant l'economia la situació d'alerta sanitària que s'està vivint a tot el món

La crisi del coronavirus i la inestabilitat per la guerra de petroli que s'aquesta vivint a Aràbia i Rússia, han sigut els motius que han portat al fet que es deslligue el pànic entre els inversors.

Durant aquest dilluns els mercats de tot el món estan vivint una jornada en la qual observen com la Borsa ha patit una de les pitjors caigudes registrades des de 2010, després de 20 dies en què s'han anat acumulant pèrdues bastant preocupants.

En el Nikkei (Tòquio) la Borsa s'ha desplomat aquest dilluns un 5%, contagiant a les principals places europees durant la seua obertura.

En el cas del cor financer de Nova York, Wall Street, tal com s'anticipava durant la matinada ha patit una caiguda del 7% durant la seua obertura, la qual cosa ha obligat al fet que el S&P 500 suspenga la seua cotització per a evitar les vendes de pànic durant 15 minuts. Aquesta mesura ha resultat sorprenent perquè des dels pitjors moments de la crisi financera de 2008 no s'ha tornat a prendre una mesura d'aquestes característiques.

No obstant això, aquesta situació en la qual es troben els mercats no és una cosa nova, perquè des de fa dues setmanes estan patint abundants pèrdues. Malgrat això, els inversors s'esperaven que hi haguera una sessió de recuperació després de tocar el sòl, fet que no s'ha complit.

Així, els mercats borsaris pateixen amb escreix a banda i banda de l'Atlàntic i tot apunta al fet que en els dies posteriors la situació seguisca així a causa de l'alerta sanitària pel coronavirus i l'impacte de la retallada del 26% del preu del cru, caiguda que ve marcada per la ruptura de les negociacions entre l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i Rússia durant divendres passat.

Aquesta separació té el seu origen en el diàleg de tots dos països per a tractar de retallar la demanda i així contindre el daltabaix dels preus a causa del coronavirus. Per aquest motiu, la situació d'alerta i incertesa que es viu en les Borses s'ha apoderat també del mercat petrolier, amb la cotització en caiguda lliure.

Els índexs europeus també pateixen pèrdues

Entre els principals índexs europeus, l'Ibex 35 ha iniciat la jornada també amb pèrdues superiors al 7%, mentre que una mica després les tres de la vesprada es deixava un 6,5%.

Una altra de les afectades és la Borsa de Milà, que registra fortes caigudes, sent la més castigada en el que va de jornada, perquè deixa quasi un 10%.

A Milà li segueix el CAC francés amb un -6,5% i l'Euro Stoxx que pateix un -6,8%, el FTSE britànic amb un -6,4% i el DAX alemany amb -6,65%.

Mentre que en el cas de Wall Street (tal com apuntàvem abans) ha caigut per damunt del 5% una vegada represa la seua cotització.

Pujar