elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dilluns arranca la vacunació massiva dels docents en 23 municipis de la Comunitat Valenciana

Dilluns arranca la vacunació massiva dels docents en 23 municipis de la Comunitat Valenciana
  • S'avisarà als centres perquè el personal acudixca un dia, a una hora i un lloc concrets

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que dilluns que ve arrancarà la vacunació del personal docent a la Comunitat Valenciana. 116.032 persones pertanyents al sector educatiu tant públic com concertat o privat (professors, personal docent i persones amb presència directa en els centres) que seran vacunades les dues properes setmanes.

El president de la Generalitat ha detallat que es vacunarà a les persones entre els 18 i 55 anys ja que se'ls administrarà la vacuna de AstraZeneca. Està previst que la setmana vinent arrenque la vacunació de 74.000 docents i la segona setmana, dels 42.000 restants: "Cada centre serà cridat un dia, una hora i en un lloc concret", ha detallat el conseller d'Educació, Vicent Marzà.

La vacunació, ha detallat Ximo Puig, s'organitzaran en 23 municipis i allí es convocarà als docents. A les grans ciutats hi haurà diversos punts de vacunació.

El president ha detallat que es tracta d'un gran pla de vacunació, "serà el primer assaig general de la vacunació massiva" i és un pla molt important "per la quantitat de persones que afecta i per garantir la màxima seguretat en els espais escolars" .

"És un procés lligat a la capacitat de subministrament, si tinguerem més vacunes podríem anar més de pressa", ha lamentat el president de la Generalitat, que ha explicat que això fa complexa la vacunació.

Pujar