elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pla d'estalvi energètic en la Comunitat Valenciana: exempcions i mesures

Pla d'estalvi energètic en la Comunitat Valenciana: exempcions i mesures
  • Els marges s'establiran segons l'esforç físic que realitzen els treballadors

El pla d'estalvi energètic ja és una realitat encara que hi ha molts treballs que, a causa de les seues condicions, no hauran de complir amb el control de la temperatura, com per exemple els col·legis, els hospitals, les habitacions dels hotels, gimnasos, museus, perruqueries i bugaderies.

Encara que alguns llocs, a causa de les seues condicions, no hauran de complir amb el control de la temperatura (els col·legis, els hospitals, les habitacions dels hotels, gimnasos, museus, perruqueries i bugaderies), el pla d'estalvi energètic ja és una realitat.

Seguint la legislació laboral, la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja va explicar que es donarien algunes excepcions. Ribera va explicar que no és el mateix estar "assegut en l'oficina" que treballar, per exemple, cuinant en un restaurant. Per tant, aquest marge serà per a aquelles persones que realitzen labors per a les quals siga necessari un determinat esforç físic. Per això, hi ha dos tipus de marge, depenent de la quantitat d'esforç físic que demande el treball: per als treballs 'd'oficina', en els quals hi ha poc moviment, s'hauran de mantindre els 27 graus establits, no obstant això, per als quals hi ha un constant esforç, com poden ser en restaurants o magatzems, es podrà baixar l'aire condicionat dos graus, fins a 25.

Es donarà un marge als propietaris perquè seguisquen la normativa i, per tant, no seran multats “immediatament” per no complir les mesures d'estalvi, explica la ministra. Encara així, "si passen els dies i això no està ocorrent, o si demà hi ha un problema seriós perquè en algun lloc no s'aplica massivament cap mesura", l'Executiu contactarà "immediatament" amb la comunitat autònoma sense esperar "mesos ni setmanes", ha advertit. "No crec que ningú vaja a imposar multes immediatament. Haurà d'haver-hi una prevenció, preguntar per què no s'estan aplicant i, de forma proporcionada, anar adoptant mesures", ha explicat la vicepresidenta tercera en relació a les sancions que podria comportar no complir amb les mesures del pla d'estalvi energètic.

Pla d'estalviament


Es tracta d'un paquet de mesures, que serà complementat al setembre pel Pla de Contingència, i el que es busca és reduir el consum d'energia en el context de la invasió russa d'Ucraïna i contribuir d'aquesta manera a assegurar el subministrament de gas a la Unió Europea per al pròxim hivern.

A més del control de la temperatura, també s'inclou el deure d'apagar a les 22.00 hores l'enllumenat d'aparadors i edificis públics que estiguen desocupats, a excepció de la il·luminació ornamental de monuments. Entre altres mesures es troba la de disposar d'un sistema de tancament de portes per a locals quan tinguen un sistema de climatització en funcionament.

Pujar