30 de setembre de 2020 30/9/20

Dèsset empreses visiten Iran en una missió comercial d'IVACE Internacional

Dèsset empreses visiten Iran en una missió comercial d'IVACE Internacional - (foto 1)

  Disset empreses de la Comunitat Valenciana integren una missió comercial a Iran, que se celebra del 25 al 29 de setembre en la capital del país, Teheran.

  La directora general d'Internacionalització, Maria Dolores Parra, ha destacat que "amb la missió que se celebra aquesta setmana, IVACE Internacional ha volgut satisfer l'interès mostrat pels empresaris valencians després de la retirada de les sancions d'Estats Units i Europa al mercat iranià".

  "Es tracta de la primera missió que celebrem a un mercat que se situa com el segon país en població d'Orient Mitjà, amb més de 80 milions de persones, amb importants perspectives de creixement tant demogràfic - una quarta part de la seua població és menor de 14 anys i l'edat mitjana és de 29 anys - com a econòmic, amb xifres entorn del 4,5% en 2016; unes perspectives que es veuran potenciades per la fi de l'embargament", ha indicat.

  "Un total de 17 empreses integren aquesta acció - ha continuat - amb la que es vol fer una propspecció del mercat així com facilitar la identificació de possibles distribuïdors o clients de les empreses que hi participen".

  Es tracta d'una missió multisectorial en la qual participen diverses empreses de moble, de confecció infantil, agroindústria, joguets, tèxtil, productes químics o manufactures de metall, entre altres productes i amb una alta representació del territori, ja que hi ha empreses de les tres províncies.

  Relacions Comunitat Valenciana - Iran

  Les exportacions de la Comunitat Valenciana a Iran arriben al 24 milions d'euros en el període gener - juliol de 2016, la qual cosa representa un increment del 15% pel que fa al mateix període de l'any anterior.

  Per productes, els pigments i esmalts, els productes ceràmics i els abonaments són els més exportats, amb el 47'7% de l'exportació de la Comunitat a aquest mercat.

  A continuació, se situen la maquinària mecànica, la sal i pedres naturals, les conserves, els greixos comestibles i el moble i il·luminació, entre uns altres.

  Iran es posiciona com la vuitena destinació de la Comunitat Valenciana entre els països d'Orient Mitjà, amb un 3% de les exportacions a aquests països.

  La Comunitat Valenciana és la 3ª Comunitat Autònoma espanyola més exportadora a Iran amb un 14% del total d'Espanya.

  Importància mercat Iran

  La retirada de les sancions d'Estats Units i Europa ha tingut com a conseqüència l'increment de l'interès per aquest mercat tant per a empreses que ja estaven treballant prèviament en el mercat com para aquelles que encara no s'han introduït en el mateix.

  Maria Dolores Parra ha destaca que "para les empreses que encara no tenen presència en el mercat, aquest tipus d'acció els ajuda a introduir-se en mercats com aquest on l'ajuda institucional és molt valorada".

  Amb el nou pla d'inversió iranià, el país aspira a créixer a un ritme del 8% anual i pretén convertir-se en un pont entre Europa i Àsia. El Govern d'Iran ha anunciat un pla estratègic d'inversió per als pròxims sis anys amb un pressupost total de 360.000 milions de dòlars.

  Aquest pot ser un bon moment perquè les empreses valencianes es posicionen en aquest mercat i aprofiten les nombroses oportunitats de negoci que sorgiran en el país.

  En el mercat iranià existeixen oportunitats en infraestructures, amb nombrosos projectes per a la construcció o modernització de carreteres, vies fèrries, ferrocarrils suburbans, ports i aeroports. Altres sectors amb bones perspectives de negoci són el petroli i el gas, l'acer, la indústria petroquímica, les energies renovables, la indústria de l'automoció i el turisme.

  Pujar