elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Després de la renúncia de Bonig, dirigents valencians critiquen a Gènova per afeblir al PP amb les seues decisions

Isabel Bonig i Pablo Casado
Isabel Bonig i Pablo Casado
  • Fonts del PPCV apunten que “les decisions que s'estan prenent en els despatxos ens afebliran”

Tres anys després que els afiliats del Partit Popular votaren en les primeres primàries de la seua història, eixint com a guanyador en el Congrés per la força de les urnes Pablo Casado enfront d'una Soraya Sáenz de Santamaría que va guanyar en les primàries, han canviat moltes coses.

Pel que sembla, segons assenyalen alguns dirigents del PP, les urnes que li van valdre a Pablo Casado no són útils ara en els congressos regionals i provincials. Almenys en la Comunitat Valenciana.

Elperiodic.com ha parlat amb diversos dirigents del Partit Popular de la Comunitat Valenciana que asseguren que “les decisions que s'estan prenent en els despatxos ens afebliran” perquè “s'està apartant a gent super vàlida”.

De fet, asseguren que “a Gènova estan més pensant en el seu congrés nacional, que a guanyar les pròximes eleccions”. I s'atreveixen a assenyalar que els actuals mandataris nacionals “volen a líders posats a dit perquè no els puguen qüestionar”.

La renúncia d'Isabel Bonig, actual presidenta regional del PPCV, anunciada avui mateix en un escarit comunicat ha enxampat per sorpresa a alguns dirigents que consideren que “Isabel Bonig ha lluitat pel PPCV en el pitjor moment de la seua història, quan la gent acatxava el cap pels casos de corrupció”.

És més, “ha sigut ací en els moments més complicats” i “ha sabut netejar i recuperar la força del PP en la Comunitat Valenciana”. A més, destaquen el treball d'oposició a Puig i Oltra, “acorralant a Puig per la suposada trama del seu germà i a Oltra per la condemna al seu ex marit”.

Així doncs, recorden que “Pablo Casado ha dit en nombroses ocasions que Isabel Bonig era la candidata per a recuperar la Generalitat Valenciana”, per la qual cosa “a Madrid no han complit amb la paraula donada” i consideren que a la política vallera haurien d'haver-la deixat que es presentara, com era la seua intenció. Però avui mateix, Bonig ha tirat la tovallola.

“Si Bonig perd el congrés, es va a la seua casa”

Fins no fa molt, l'ex alcaldessa de la Vall d'Uixó, ex consellera i actual síndica del PP en Les Corts, insistia en la seua intenció de presentar-se al congrés i optar a la reelecció. Encara que, al mateix temps, apuntaven que “Isabel el té clar, si perd el congrés es va a la seua casa”

Fonts pròximes a Isabel Bonig van assegurar, a mitjan abril, a elperiodic.com que “està fort” i amb ganes d'arribar fins al final. No obstant això, la política valenciana ha decidit fer un pas al costat i no ficar-se en el fang d'un congrés en el qual Gènova sembla disposat a guanyar de la mà de Carlos Mazón, actual president de la Diputació d'Alacant i president provincial del PP.

Setmana decisiva

Isabel Bonig ha convocat per al dijous 6 de maig la Junta Directiva Autonòmica  amb l'objectiu de traslladar la proposta d'acord de convocatòria del Congrés Autonòmic del PPCV.

Aquesta podria ser la seua última decisió com lideresa perquè Bonig podria anunciar la seua dimissió de tots els seus càrrecs. Alguna cosa que alguns companys del PPCV no descarten.

La junta directiva es realitzarà dos dies abans del congrés provincial de Castelló que elegirà a Marta Barrachina com a presidenta en un conclave en el qual la presència de Bonig està en l'aire. “No sabem què passarà”, apunten fonts pròximes a l'actual presidenta.

Crida a la unitat

Stephane Soriano, regidor de Benaguasil, que ha mostrat la seua intenció de barallar per la presidència regional del PPCV, ha fet una crida a la “unitat” i després d'agrair el treball fet per Isabel Bonig, “cal treballar de manera conjunta” perquè “tinguen molt pes les tres províncies” perquè “Castelló, València i Alacant li donen la volta a la Comunitat Valenciana de la mà d'un lideratge fort, transversal i municipalista”.

Pujar