28 de setembre de 2020 28/9/20

Denuncien la impossibilitat de guardar la distància de seguretat en alguns trens de mitjana distància

Denuncien la impossibilitat de guardar la distància de seguretat en alguns trens de mitjana distància - (foto 1)
  • Concretament en el recorregut de Moixent-l'Alcúdia de Crespins-Xàtiva-València *Nord a causa de la disminució de freqüències de pas

Viatjar amb tren sense guardar la distància de seguretat. Aqueixa és la realitat denunciada per Compromís aquest divendres i que afectaria a tots aquells viatgers que siguen usuaris del recorregut que va Moixent-l'Alcúdia de Crespins-Xàtiva-València Nord, és a dir, de la línia C-2 i que es deuria a la reducció de les freqüències de pas dels trens en plena hora punta.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha preguntat al Govern quines mesures pensa adoptar per a evitar que fets com els ocorreguts tornen a repetir-se, ja que desenes d'usuaris han vist com "era impossible guardar la distància social de seguretat després de cancel·lar-se en hora punta un tren de la línia C-2".

El “nefast servei que presten” ha tornat a fer arribar tard a desenes de persones que “confien cada vegada menys per desgràcia en el transport públic i col·lectiu”, una cosa de la qual Mulet ha responsabilitzat a Renfe, Adif i el Ministeri i que també està denunciant la Plataforma de Indignats amb Renfe.

“És intolerable donada la situació en la qual ens trobem, on estan vigents moltes de les restriccions i recomanacions sanitàries per a lluitar contra els rebrots de la COVID-19, que centenars d'usuaris que realitzaven el recorregut Moixent-l'Alcúdia de Crespins-Xàtiva-València Nord s'hagen pogut veure exposats a riscos, per la qual cosa és urgent dignificar la qualitat del servei, recuperar els trens preexistents perquè la gent puga tornar a utilitzar-los en horaris compatibles amb les seues necessitats i amb les màximes garanties una vegada acabada l'alarma" reclama Mulet.

En aquest sentit, denúncia que el Govern està utilitzant "l'excusa sanitària" per a retallar serveis i seguretat en les línies de Mitjana distància amb Conca, Vinaròs o Alcoi. "Comencen a arribar turistes i lamentablement veiem casos de rebrots tots els dies per fets com els que hui s'han viscut en aqueix tren”, ha enlletgit el senador.

La coalició ha preguntat recentment al Senat per l'amuntegament i grau d'ocupació en trens com el Alvia a conseqüència de l'eliminació de l'AVE Castelló-Madrid i per les queixes pel poc nombre de trens amb destinació a Vinaròs o Alcoi o en la línia de Conca.

Pujar