30 de setembre de 2020 30/9/20

Cs denúncia les promeses incomplides del Consell amb el lobby agrari valencià a Brussel·les

Cs denúncia les promeses incomplides del Consell amb el lobby agrari valencià a Brussel·les - (foto 1)
  • José Antonio Martínez exigeix a Puig “dates concretes” per a obrir una oficina a Europa i critica la “falta de compromís real del tripartit amb l'agricultura”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha denunciat que el Consell continua sense complir les promeses que va fer als agricultors valencians respecte a la consolidació del lobby agrari a Brussel·les. Tal com ha recordat el diputat José Antonio Martínez, “fa quasi un any i mig que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar a so de bombo i platerets la creació d'un grup de pressió que defensara els interessos dels agricultors i ramaders valencians a la Unió Europea”.

No obstant això, ha destacat Martínez, “hui dia, quan el sector passa per moments crítics i acaba d'eixir al carrer reclamant solucions per a la seua situació, res se sap d'aquest lobby”. “Des de Cs hem preguntat directament al Consell per aquest retard, perquè explique quins han sigut els criteris seguits per al seu desenvolupament, però la resposta ha sigut ambigua”, ha manifestat el diputat, després d'assegurar que, segons la informació oferida pel Consell, “s'estaria estudiant la incorporació de personal especialitzat i la possibilitat de desplaçar a funcionaris de la Generalitat València a aquesta oficina, o contractar serveis de suport”.

“No ha tingut temps el tripartit, en més d'un any, d'afermar el desenvolupament d'aquest grup en la capital europea i de trobar tot el personal necessari per a desenvolupar les seues funcions?”, ha plantejat el diputat, al mateix temps que ha exigit a Puig “que fixe una data concreta per a la posada en marxa de l'oficina a Brussel·les”.

“Aquesta deixadesa és només una mostra més que el Consell no té interés real per resoldre els problemes d'un sector clau per a l'economia valenciana com és l'agricultura, perquè Puig i els seus socis sol es recorden dels agricultors quan toca fer-se la foto i posar-se darrere de la pancarta”, ha conclòs.

Pujar