elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Qualitat Democràtica sol·licita informació a la Delegació de Govern per a identificar les persones que van exhibir símbols franquistes a Dénia

  • Pérez Garijo ha assegurat que "no consentirem que aquest tipus de situacions es continuen produint a la nostra Comunitat , perquè posen en perill la nostra democràcia"

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha remés un escrit a la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana per a identificar les persones que es van concentrar aquest diumenge
a Dénia exhibint elements i simbologia franquista, així com altres elements considerats contraris a la memòria democràtica.

L'objectiu és recollir informació del que va ocórrer per determinar els fets i les possibles responsabilitats que se'n pogueren derivar per l'incompliment de les obligacions establides en la Llei 14/2017 de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana.

L'article 40 d'aquesta llei fa referència als actes efectuats en públic que comporten descrèdit, menyspreu o humiliació de les víctimes o dels seus familiars, exaltació de la revolta militar o del franquisme, o homenatge als qui van donar suport a la revolta militar i la dictadura.

La consellera ha afirmat que "volem recollir tota la informació per a poder obrir procediments sancionadors per vulneració a la llei de Memòria Democràtica que diu clarament que no es poden exhibir símbols franquistes en el nostre territori".

Pérez Garijo ha assegurat que "no consentirem que aquest tipus de situacions es continuen produint a la nostra Comunitat, perquè posen en perill la nostra democràcia".

Tal com recull la missiva, la finalitat és obtindre informació de la concentració, de si estava autoritzada i, si fóra així, els termes d'aquesta, així com la persona o persones o entitats convocants.

Al seu torn, la Conselleria de Qualitat Democràtica ha sol·licitat a la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana informació sobre si existeix atestat realitzat per les forces i cossos de Seguretat de l'Estat en relació amb els fets descrits, així com identificacions o informes de les persones que portaven i exhibien la simbologia citada.

L'incident es va produir durant la visita del diputat d'ERC Gabriel Rufián per a presentar el seu llibre 'El 15M fatxa, idees per a un futur en disputa' a l'Auditori del Centre Social de la localitat.

Pujar