2 de desembre de 2020 2/12/20

EU porta a l'europarlament el cas de les mares “discriminades” al registre de Dénia

EU porta a l'europarlament el cas de les mares “discriminades” al registre de Dénia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  EU porta a l'europarlament el cas de les mares “discriminades” al registre de Dénia - (foto 2)

  Els últims dies s'ha donat a conèixer als mitjans de comunicació el cas d'una parella de dones residents a la Marina Alta a les què el Jutjat de Dénia ha denegat el seu dret a inscriure el seu fill al registre adduint que no han demostrat com ha estat concebut. La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha anunciat que preguntarà a la Comissió Europea si pensa actuar contra aquest cas i altres possibles casos semblants que poden haver ocorregut a l'Estat espanyol: "Aquesta situació és clarament discriminatòria cap a aquesta parella, ja que a cap parella d'home i dona se li demana al registre que justifique com ha estat concebut el seu nadó. Creiem que les autoritats europees deurien tindre coneixement d'aquest cas i actuar per impedir que a cap ciutadà o ciutadana puga patir discriminació de cap mena".

  Marina Albiol subratlla que el cas incompleix de forma flagrant la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea: "En el seu article 7, que recull el dret a la vida privada, però també en l'article 9, que estableix el dret de les persones a contraure matrimoni i fundar una família segons les lleis estatals que el regulen, i no cal que recordem que des de l'any 2005 el matrimoni entre persones del mateix sexe és plenament legal a l'Estat espanyol".

  Albiol afegeix que "també pot estar incomplint-se l'article 21, que prohibeix tota discriminació, esmentant clarament la que s'exerceix per raó d'orientació sexual. Sembla mentida que a aquestes alçades encara siga necessari haver de lluitar per drets tan elementals, però casos així demostren que alguna cosa no funciona bé".

   

   

  Pujar