21 de gener de 2020 21/1/20

Una nova edició de “Descobreix el paisatge” recorre el patrimoni agrari de la Marina Alta

Una nova edició de “Descobreix el paisatge” recorre el patrimoni agrari de la Marina Alta - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Una nova edició de “Descobreix el paisatge” recorre el patrimoni agrari de la Marina Alta - (foto 2)

  La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i l'Oficina de la Innovació i la Creativitat han organitzat una nova edició del programa ecoturístic de caràcter comarcal "Descobreix el paisatge", després de la bona acollida que va tindre la primera. El regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, ha presentat hui la programació de "Descobreix el paisatge 2019", que se celebrarà entre el 23 de febrer i el 23 de novembre. Un total de 10 visites programades per diferents poblacions de la Marina on, de la mà dels productors agroalimentaris, els participants recorreran horts d'ametlers, oliveres, tarongers, vinyes, cirerers, blat, perelloners, garrofers, arròs, pruneres, llimoners i hortalisses. Hi col·laboren amb l'Ajuntament de Dénia els ajuntaments de Jesús Pobre, Teulada, Vall d'Ebo, Alcalalí, Pedreguer, Pego i Benissa, la Mancomunitat Vall de Pop i la MaCMA.

  Hi participen en la iniciativa un total de 17 productors i productores de la comarca, el 70% dels quals fan agricultura exclusivament ecològica. Són la SAT Llauradors d'Alcalalí; l'Associació Sociocultural del Riurau i el celler Les Freses (Jesús Pobre); 4 amics i Cooperativa Cireres Muntanya d'Alacant (Vall de Gallinera); Finca La Cuta (Llíber); la Cooperativa de Teulada; La bacorra (Sagra); Cerveseria de la Marina Alta (Dénia); Horta Sana (Pego); Ovidi Mas (Llíber); Joan Gasquet (la Xara); Pego Natura; restaurant Pont Sec i el seu hort (Dénia); Cooperativa de la Vall d'Ebo, Hort de l 'Alé (Pedreguer) i Hort Obert (Dénia).

  El regidor ha recordat que les visites són gratuïtes, així com el desplaçament en autobús des de Dénia fins a les poblacions on es desenvolupe l'activitat. Les places són limitades i les persones interessades a assistir s'han d'inscriure abans del migdia del dijous previ a cada visita enviant un correu electrònic amb les dades personals al correu deniaviva@ayto-denia.es. Totes les visites eixiran a les 9.30 hores des de la Casa de Cultura de Dénia, exceptuant les dels mesos de juliol i agost que es realitzaran per les vesprades, a les 17.30 hores.

  Edició 2018

  Respecte de la primera edició de "Descobreix el paisatge", Josep Crespo ha destacat la participació de vora 300 persones en les onze visites que es van organitzar entre febrer del 2018 i gener d'enguany. Hi van col·laborar 12 productors i productores de la Marina Alta, acompanyant els visitants i parlant-los de la seua activitat.

  El regidor ha esmentat entre els resultats qualitatius de la passada edició la posada en valor de les productores i productors agrícoles locals i del patrimoni agrari i el territori local; la creació d'un producte turístic respectuós de caràcter periòdic i comarcal; la promoció del coneixement i la divulgació sobre l'agricultura i la producció local, especialment l'ecològica; i la posada en valor dels productes de l'horta de la Marina Alta.

  A més, el programa va contribuir a difondre el benefici social dels espais naturals i la necessitat de la seua conservació i a visibilitzar la importància d'un desenvolupament rural sostenible per a millorar el benestar de la població.

  Calendari "Descobreix el paisatge 2019"

  Alcalalí (23 febrer)
  SAT Llauradors d'Alcalalí
  Camps d'ametllers

  Visita comarcal de professionals de la cuina i la restauració (11 març)

  Jesús Pobre (14 d'abril)
  Associació Sociocultural del Riurau, celler Les Freses
  Vinyes i camps de blat

  Vall de Gallinera (18 maig)
  4 amics, Cooperativa Cireres Muntanya Alacant

  Teulada + Llíber (15 juny)
  Finca La Cuta, Cooperativa de Teulada.
  Finca de lavanda, vinyes i cooperativa

  Sagra + Dénia (14 juliol)
  La bacorra, Cerveseria de la Marina Alta
  Fruiters tropicals i cervesa artesana

  Pego + Llíber (3 agost)
  Horta Sana, Ovidi

  La Xara + Pego (14 setembre)
  Joan Gasquet, Pego Natura

  Dénia + Vall d'Ebo (20 octubre)
  Pont Sec, Cooperativa de la Vall d'Ebo

  Pedreguer + Dénia (23 novembre)
  Hort de l'Alè, Hort Obert

   

  ocultar
  Una nova edició de “Descobreix el paisatge” recorre el patrimoni agrari de la Marina Alta
  Pujar