6 de juliol de 2020 6/7/20

El líder de Podemos a Dénia dimiteix després de culpar dels mals resultats del partit a Iglesias: “Gràcies per res, coletas”

El líder de Podemos a Dénia dimiteix després de culpar dels mals resultats del partit a Iglesias: “Gràcies per res, coletas” - (foto 1)
  • Alex Rodenkirchen considera que les declaracions del líder de la formació contra Amancio Ortega els van perjudicar el 26-M

Les aigües estan mogudes en Podemos, que no travessa el seu millor moment des que el passat 26 de maig la formació va perdre regidors en la majoria de ciutats i municipis d'Espanya. La derrota no ha sigut ben rebuda especialment a Dénia, on el líder del partit, Alex Rodenkirchen, ha dimitit de tots els seus càrrecs i s'ha donat de baixa de la militància.

Rodenkirchen, qui va quedar fora de l'Ajuntament per 14 vots, va comunicar la seua renúncia aquest dimecres a la nit, després de culpar de la desfeta del partit al líder de Podemos, Pablo Iglesias. El responsable de Dénia va enlletgir a Iglesias les seues polèmiques declaracions en plena campanya contra les donacions de Amancio Ortega en la lluita contra el càncer. “A vegades, els polítics, en campanya, haurien de mossegar-se la llengua i callar la puta boca”, va recriminar a Iglesias, a qui es va dirigir com “el coletas”. Per a ell, hi ha un responsable, “amb nom, cognoms i un malnom”. “Gràcies per res, coletas”, va prosseguir el candidat municipal. “Gràcies per no tindre web, gràcies perquè les acreditacions no arribaven fins a última hora, gràcies per no tindre seu i gràcies per la polèmica amb Amancio Ortega».

En opinió de Rodenkirchen, va anar precisament l'última polèmica sobre l'empresari dies abans de les eleccions la que va perjudicar greument la formació en tota la geografia espanyola. «La notícia no va ser que Podem denunciara la precarietat de les empreses d'Ortega o que no pagara impostos, sinó que no volíem donar suport a les víctimes del càncer”, va lamentar. Disgustat, l'ex líder va assegurar que la campanya a Dénia “era excel·lent”, però que va començar a torçar-se precisament després de les declaracions de Iglesias. “A mi, abans d'això, tothom em donava suport pel carrer, i després em deien, tant de bo no tingues càncer mai», va recordar després d'anunciar la seua dimissió.

Pujar