elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament participa en el programa “Equips per a la recerca d’ocupació i emprenedorisme” que subvenciona el Servef

L’Ajuntament participa en el programa “Equips per a la recerca d’ocupació i emprenedorisme” que subvenciona el Servef

  Gràcies al conveni marc de col·laboració entre el Servef y la Federació Valenciana de Municipis  i  Províncies (FVMP), l’Ajuntament de Dénia ha sigut beneficiari d’un nou programa del Servef anomenat “Equips per a la recerca d’ocupació i emprenedorisme”. El programa, gestionat a través de l’Agència de CREAMA-Dénia, consisteix a formar un equip integrat per un grup heterogeni de persones desocupades, menors de 30 anys, que treballen a millorar les seues estratègies d'autopostulació per mitjà de la intervenció d'una coach o entrenadora personal.

  Amb este procés proactiu es potencien les habilitats del grup de participants, incrementant les seues possibilitats de trobar ocupació, bé per compte propi o alié. Inclou recursos d'orientació, formació i activitats específicament dissenyades per al grup, utilitzant una metodologia en què les persones integrants participen de manera activa i solidària en la recerca, no sols de la pròpia ocupació, sinó també de la dels altres membres de l'equip, en un clima de confiança, creativitat i ajuda mútua, per mitjà de la posada en comú de coneixements i col·laboració en la consecució d'un fi comú, la qual cosa augmenta les probabilitats d'aconseguir ocupació.

  El programa es va iniciar a març i finalitzarà a juliol. Les sessions grupals i individuals es desenvolupen a les instal·lacions de l’Agència de CREAMA-Dénia, de dimarts a divendres, en horari de 9 a 14 hores. L’empresa a la qual el Servef ha adjudicat la gestió i  implementació del programa és  Ingeus i la tècnica entrenadora encarregada del seu desenvolupament és Mirosa Pallarés.

  El grup de  participants de Dénia està integrat per  20 persones, 10 dones i 10 homes, d’edats compreses entre els 18 i els 30 anys. Els nivells educatius són heterogenis, així com l’experiència laboral dels participants, que han estat seleccionats per una comissió de valoració integrada pel personal tècnic d’ocupació de CREAMA-Dénia i del Servef. A més a més, este personal s’encarrega de l’acompanyament i suport necessari per al desenvolupament  del programa.

  Este programa de recerca d’ocupació està subvencionat pel Servef i cofinançat pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil i del Programa Operatiu Regional de la Comunitat Valenciana.

  En la província d’Alacant han estat seleccionades per a desenvolupar el programa les ciutats de Dénia, Benidorm i Torrevella.

  Pujar