21 de gener de 2021 21/1/21

L’Ajuntament de Dénia promou amb Grup Melic una campanya de reciclatge de càpsules de café

L’Ajuntament de Dénia promou amb Grup Melic una campanya de reciclatge de càpsules de café - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament de Dénia promou amb Grup Melic una campanya de reciclatge de càpsules de café - (foto 2)

  Les regidories de Cultura i de Medi Ambient de l’Ajuntament de Dénia han recolzat un projecte ideat i gestionat per l’empresa deniera Grup Melic i que consisteix a confeccionar un mosaic de grans dimensions amb càpsules de café usades que reproduïsca la imatge del tenor denier Antonio Cortis. Es tracta d’un projecte, segons ha explicat el regidor de Cultura, Rafa Carrió, que abasta moltes vessants. Des del punt de vista cultural, ret homenatge a un dels fills més insignes de la ciutat, el tenor Antonio Cortis, donant continuïtat als actes de reconeixement que l’ajuntament va dur a terme durant 2016 i 2017 amb motiu del 125 aniversari del seu naixement.

  És, a més, una iniciativa sostenible i ecològica, ja que fomenta el reciclatge de càpsules de cafè. En seran precises 12.300 unitats per a fer el mosaic, que tindrà una superfície de 31 metres quadrats. Luis Silvestre, director creatiu de Grup Melic, ha indicat que ja en tenen 4.500 procedents de la campanya d’arreplega que fan desenvolupar als centres escolars de Dénia el curs passat.

  Es necessiten càpsules grans (model Dolce Gusto) de color blanc, gris, marró cafè amb llet i marró xocolate. Per a l’arreplega s’han establert diversos punts de recollida: Casa de Cultura (plaça de Jaume I),  Centre Social (carrer de Calderón, 4), edifici de Joventut (Ronda Muralles, 42) i la tenda Melicatessen (avinguda de Miguel Hernández, 42).

  El directiu de Grup Melic Antonio Fornés, creador de la idea junt amb Silvestre, ha animat a tota la ciutadania a arreplegar càpsules i participar en la iniciativa, donant-li la dimensió social que vol assolir també el projecte.

  Una altra vessant és l’artística, ja que esta acció vol contribuir a embellir la ciutat. Segons s’ha anunciat hui, el mosaic s’instal·larà en una façana nord de la Casa de Cultura, complementant el projecte de remodelació interna i externa de les instal·lacions que té previst emprendre la Regidoria de Cultura.

  Per últim, la iniciativa té un caràcter solidari, ja que les càpsules sobrants de la campanya d’arreplega s’entregaran a la Federació Marina Alta Solidària perquè puga recaptar fons per a projectes solidaris.

  El projecte compta també amb el recolzament de la Fundació Dénia, que contribueix a sufragar les despeses del material necessari per a desenvolupar-lo.

  Finalment, els organitzadors tenen l’objectiu d’aconseguir un rècord Guinness per a Dénia, confeccionant el mosaic fet amb càpsules de cafè més gran del món. L’objectiu és superar els 30 metres quadrats de superfície, per la qual cosa, el mosaic del tenor Cortis s’ha dissenyat amb unes dimensions de 4,7 metres d’ample per 6,6 metres d’alt, és a dir, que tindrà una superfície de 31 metres quadrats.

  Segons ha explicat Luis Silvestre, quan es reunisquen les càpsules necessàries, el mosaic es muntarà en horitzontal, al carrer de la Via, davant del públic i amb presència notarial perquè certifique i valide el rècord. Després, les peces es guardaran numerades en una nau de l’empresa fins que arribe el moment de la seua instal·lació en la façana de la Casa de Cultura.

  Els familiars del tenor Cortis coneixen ja la iniciativa i s’han mostrat encantats amb la proposta.

  Pujar