29 d’octubre de 2020 29/10/20

L'Ajuntament de Dénia estableix mesures de reordenació de l'espai públic per a adaptar-lo a la nova normalitat

L'Ajuntament de Dénia estableix mesures de reordenació de l'espai públic per a adaptar-lo a la nova normalitat - (foto 1)

  L'Ajuntament de Dénia treballa en les mesures de reordenació de l'espai públic per a adaptar-lo a les normes de distanciament social i l'anomenada nova normalitat que anirem assolint en les successives fases de desescalada que han començat esta setmana.

  Les regidories de Territori i de Protecció Ciutadana treballen coordinades per tal d'establir estes mesures conjugant dos objectius. D'una banda, garantir la seguretat de la ciutadania, procurant espais suficients per a transitar per la ciutat mantenint el distanciament i d'una altra, ajudar al sector de l'hostaleria i el comerç a adaptar-se i encarar la nova situació.

  Ahir dilluns es va mantindre una nova trobada amb Aehtma, en esta ocasió a peu de carrer, amb assistència de regidors i tècnics municipals, per a estudiar les possibilitats d'ocupació de la via pública per part dels locals, que hi poden traure el 50% del total de taules que tenen permeses i han de complir les mesures de distanciament, deixant almenys 2 metres de separació entre taules. Cal recordar que estos establiments reprendran l'activitat a partir de dilluns vinent, data d'inici prevista per al començament de la Fase 1 de la desescalada.

  L'ajuntament ha establit que tant els locals associats a Aehtma com els que no ho estan han de presentar al consistori la seua proposta d'ordenació de la terrassa, amb informació sobre la ubicació, plànol de taules i cadires i distàncies. L'ajuntament estudiarà cada proposta i, si s'ajusta a la normativa, l'aprovarà.

  De moment, segons ha anunciat la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, a partir de dilluns pròxim es tancarà al trànsit el carrer del Marqués de Campo perquè les terrasses es puguen muntar en la calçada amb les distàncies exigides i quede garantit l'espai suficient perquè la gent puga passejar i accedir als comerços sense riscos.

  Ripoll afirma, i així ho ha expressat també en la comissió interdepartamental celebrada hui amb assistència dels portaveus dels grups municipals, membres de l'equip de govern i personal tècnic de l'ajuntament, que la ciutat necessita "espais per a la circulació segura de la gent" i, per això, en les zones on hi ha molts bars i restaurants, "hem de peatonalitzar si volen muntar terrasses".

  Esta mesura adoptada per al carrer Campo s'estudiarà també per a altres zones amb activitats hostalera i comercial com el carrer de la Mar, la Glorieta o Quevedo.

  En altres zones amb espai suficient, com el carrer de Magallanes, algunes places de Baix la Mar, Ramón y Cajal o la plaça del Convent, es durà a terme una reordenació de les terrasses per a poder garantir el distanciament.

  Uns altres carrers de la ciutat, com Loreto o el passeig del Saladar, tenen limitacions d'espai que faran que sols alguns locals puguen aprofitar només espais puntuals.

  Paral·lelament, l'ajuntament està treballant en la reorganització de l'espai públic per a ampliar l'espai per als vianants i garantir les mesures de seguretat I distanciament social que estableix la llei i que és de 2 metres entre les persones.

  La idea és aplicar certes mesures temporals, com l'ampliació de voreres i la priorització del pas de vianants en aquells punts més conflictius pel volum de trànsit de persones. L'ampliació de l'espai en les voreres es materialitzarà amb elements temporals com tanques, new jerseys, pintura o cons. També s'hi contemplen mesures de pacificació del trànsit, reduint la velocitat en alguns carrers, el canvi de l'aparcament en bateria a la modalitat de cordó en uns altres i s'estudiaran possibles peatonalitzacions.

  Pujar