9 d’agost de 2020 9/8/20

Cs exigeix al Consell que complisca la llei i reinvertisca en els ports un 40 per cent dels ingressos que generen

Cs exigeix al Consell que complisca la llei i reinvertisca en els ports un 40 per cent dels ingressos que generen - (foto 1)
  • Des de Dénia, Cantó anuncia mocions als ajuntaments que es veuen afectats pels impagaments del tripartit a les infraestructures marítimes

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha exigit al Consell que complisca amb la llei i reinvertisca en els ports un 40 per cent del total d'ingressos que generen anualment, tal com marca la normativa autonòmica. “No es pot tolerar l'infrafinançament dels ports valencians, precisament per part d'un tripartit que es passa el dia parlant de l'infrafinançament autonòmic, i tampoc consentirem el greuge comparatiu entre uns ports i uns altres dins de la pròpia Comunitat Valenciana”, ha manifestat el síndic de Cs en Les Corts, Toni Cantó.

Des de Dénia, acompanyat pels parlamentaris en la Cambra Tony Woodward i Mamen Peris i per la portaveu municipal de Cs, Susana Mut, Cantó ha anunciat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual es demana al Consell que “reconega els incompliments amb els ports en els pagaments de 2019, que ascendeixen actualment a quasi 29 milions d'euros, i establisca un mecanisme de compensació”.

“Estem parlant d'infraestructures molt importants, generadores de riquesa i ocupació per a tota la Comunitat Valenciana, en la qual tenim 16 ports de competència autonòmica, que només l'any passat van generar quasi 18 milions d'euros, i en els ajuntaments dels quals Cs presentarà mocions per a instar al Govern valencià a complir amb la seua pròpia llei i invertir, d'una vegada, en millores dels seus ports”, ha afegit el síndic.

Woodward, per part seua, ha recordat que “el de Dénia és el que més recapta de tota la Comunitat Valenciana i, en els últims quatre anys, ha generat més de 16 milions d'euros, però només ha rebut un 10 per cent d'aqueixa quantitat, una mica més d'un milió i mig d'euros”. “La veritat és que, només ací, ja s'haurien d'haver invertit més de sis milions d'euros a millorar la seua infraestructura i competitivitat”, ha assenyalat després d'instar al tripartit a “garantir que aquestes inversions justes queden reflectides en els pròxims pressupostos autonòmics”.

Finalment, Mut ha insistit que “si es complira la llei i es reinvertira el que correspon, es podrien fer moltes coses per a millorar el port de Dénia i per al desenvolupament econòmic i social de tot el municipi”.

Pujar