elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La XII edició de les Jornades de Guitarra “Ciutat de Dénia” premiarà a Antonio Arnau Ibañez per la seua trajectòria

La XII edició de les Jornades de Guitarra “Ciutat de Dénia” premiarà a Antonio Arnau Ibañez per la seua trajectòria

  Antonio Arnau Ibáñez serà premiat el pròxim 8 de setembre durant la XII edició de les Jornades de Guitarra “Ciutat de Dénia” que se celebraran en el Centre Social els dies 8, 9 i 10 de setembre a les 20.30. Les jornades, organitzades per la Nova Companyia de Guitarres amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, guardonaran la trajectòria d'Arnau com a músic i pioner a Dénia en la interpretació de la guitarra elèctrica.

  El lliurament d'aquests premis, present des de la segona edició de les jornades, té com a objectiu “reconèixer la tasca de divulgació, ensenyament i interpretació de la guitarra de músics de la Marina Alta”. Així ho ha anunciat aquest matí el director artístic de l'associació, Pepe Ortolá. Segons ha explicat, “Antonio Arnau va atraure l'atenció de multitud de persones quan en els anys 60 va introduir a Dénia la primera guitarra elèctrica”. A més de destacar aquest fet, també ha recalcat el seu paper en la formació de grups com “Brujos Negros”, “Los Pigui-bacan” o “Los Drei”, entre altres. Un any més, el guardó és una figura de forja creada pels artistes Federico i Jaime Coll.

  Durant aquestes jornades, que contribueixen a l'ampliació de l'oferta musical i a la difusió i aprenentatge de formes diversos de guitarra, seran tres els estils protagonistes. El dijous 8 de setembre, a les 20.30, l'agrupació oferirà un concert de música pop dels anys 60 i 70. El preu de l'entrada, de 10 euros, inclou l’entrega d'un CD del grup.

  El divendres 9, s'oferirà un concert de fado a càrrec del duo internacional Minha Lua, amb la veu de Victoria Cruz i la guitarra de Gabriel Pancorbo, guanyadors en 2014 del premi del Jurat del Festival Encinart. Segons ha explicat Celso Crespo, president de l'associació, aquesta actuació “personal i creativa, va més enllà de l'estil fado, transitant per diverses emocions amb un clímax agradable i relaxat”. Després d'una gira per escenaris europeus i americans, Minha Lua interpretarà el seu disc “O Milagre”.

  El flamenc protagonitzarà l'últim dels concerts amb l'actuació del guitarrista Carlos Piñana. Nascut a Cartagena, és el més jove d'una família de profunda tradició flamenca i assenyalat com un dels més ferms valors de la guitarra espanyola. Entre els seus guardons està el Primer Premi i “Bordón minero” en el Festival de les Mines de 1996; el Premi Nacional de Guitarra “Ramón Montoyá” de Còrdova, en 1998 o; el Primer Premi “Sabicas” en el Festival Nacional de Joves Flamencs. D'exquisida reputació, Piñana ha actuat en ciutats de tot el món i ha publicat diversos discs com a solista. En l'actualitat compagina la faceta artística amb la docent. Durant la nit del 10, estarà acompanyat pel percussionista Miguel Ángel Orengo.

  Els dies 9 i 10, el preu de l'entrada als concerts és de 12 euros. Els tiquets es poden adquirir una hora abans de cada actuació en la taquilla del Centre Social.

  El regidor de Cultura, Rafa Carrió, ha destacat una vegada més la labor de la Nova Companyia de Guitarres “oferint nous concerts que són una alternativa cultural a Dénia”. Així mateix, ha felicitat al grup pels seus 15 anys d'aniversari i a Antonio Arnau pel seu merescut reconeixement.

  Pujar