elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La III edició del festival de dansa urbana ‘Dansant a la Marina’ es trasllada a Torrecremada

La III edició del festival de dansa urbana ‘Dansant a la Marina’ es trasllada a Torrecremada
  • Se celebra el cap de setmana del 12 i 13 de setembre

MÉS FOTOS
La III edició del festival de dansa urbana ‘Dansant a la Marina’ es trasllada a Torrecremada - (foto 2)
La III edició del festival de dansa urbana ‘Dansant a la Marina’ es trasllada a Torrecremada - (foto 3)
La III edició del festival de dansa urbana ‘Dansant a la Marina’ es trasllada a Torrecremada - (foto 4)
La III edició del festival de dansa urbana ‘Dansant a la Marina’ es trasllada a Torrecremada - (foto 5)

Una nova edició del festival Dansant a la Marina tindrà lloc el cap de setmana del 12 i 13 de setembre als jardins de Torrecremada. La crisi provocada per la COVID-19 va fer que el festival, previst inicialment per al 2 de maig en els seus escenaris habituals que són el Mercat Municipal, el carrer del Marqués de Campo i la plaça del Consell, s’ajornara.

Arribat el mes de setembre, s’ha pogut organitzar esta nova edició, amb canvis i novetats que la faran molt especia. D’una banda, el lloc de celebració, que es trasllada als jardins de Torrecremada. A més, tot i que el festival manté el seu compromís fundacional de recolzar les companyies valencianes, en esta edició hi participaran per primera vegada grups de la resta de l’estat espanyol, com la companyia InMotus i la companyia Siberia /Paloma Muñoz. La resta del cartell el conformen la companyia Mou Dansa, Projecte Arredomar, La Lola Boreal, Fràgils Dansa i la Jove Companyia Gerard Collins. La direcció artística del festival està a càrrec de la ballarina Isabela Alfaro, de Frágiles Danza.

Per una altra banda, la situació actual ha fet que algunes de les escoles de dansa de la ciutat que habitualment participen en Dansant a la Marina enguany no hi puguen estar. Sí que estaran presents l’escola Pas de Quatre de Mari Ángeles Signes, Dénia Dance Academy by Miguel Ángel Bolo i l’Associació Teamorfosis, a les quals la Regidoria de Cultura vol agrair la implicació.

La programació de Dansant a la Marina 2020 és la següent:

Dissabte 12 de setembre

16 h. Taller de dansa inclusiva ‘’Caminem, Ballem i Rodem’’ dirigit a persones amb cadires de rodes, a càrrec de la companyia La Lola Boreal.

19 h. Mostra de l’alumnat de l'escola Pas de Quatre i de l'Associació Teamorfosis.

19.30 h Rodem, una proposta de dansa teatre que pretén normalitzar la visió de la diversitat funcional, de nou amb la companyia La Lola Boreal.

20.00 h. Projecte Arredomar, amb Rosa Sanz, ens acosta als nous llenguatges de la dansa espanyola amb Fluídos Ruidos.

20.30 h. Joan Pinillos / Mou Dansa i la seua peça crítica còmica La Siesta, estrenada en el Mim 2018

I, a continuació, i com a cap de cartell, la companyia madrilenya Siberia / Paloma Muñoz amb La piel vacía, una proposta reflexiva sobre el cos, presentada en una infinitat de festivals i certàmens de dansa i guardonada amb el tercer premi en el Copenhagen International Choreography Competition.

Diumenge 13 de setembre

19.30 h. Mostra d'escoles de Dénia: Dance Academy by Miguel Ángel Bolo i l'Associació Teamorfosis.

20.00 h. Frágiles Danza estrena la peça Ecologia del Moviment per a parlar-nos de la bellesa de la dansa

20.30 h. La companyia catalana InMotus presenta Liov, peça guanyadora del Certamen Coreogràfic de Madrid l'any 2017 que ens convida a reflexionar sobre la dualitat de l'ésser humà.

I per a finalitzar, la Jove Companyia Gerard Collins, la coreògrafa de la qual, Mamen García, va dirigir el millor espectacle de carrer en els Premis Max 2019, ens ofereix Guetto per a parlar-nos del moviment en estat pur.

L’entrada és gratuïta però cal reservar-la amb antel·lació a la web https://dansantalamarina.com/entrades. Seguint el protocol de mesures de seguretat enfront de la Covid19, les portes de Torrecremada estaran obertes a partir de les 18 hores per tal que públic puga seure amb normalitat i que l’activitat comence en l’horari previst.

Pujar