15 de novembre de 2019 15/11/19

Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes

Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes - (foto 2)
  Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes - (foto 3)
  Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes - (foto 4)
  Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes - (foto 5)
  Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes - (foto 6)
  Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes - (foto 7)

  La mestra valenciana Dolors Monferrer Ferrando ha rebut hui el Premi d'honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes en reconeixement a la "tasca fonamental desenvolupada amb vocació i esforç per una dona que s'ha dedicat a perseguir la promoció i la defensa de l'educació en l'àmbit de la formació permanent amb la intenció d'enfortir vincles i xarxes des d'una perspectiva inclusiva i compromesa", en paraules del regidor de Cultura denier, Rafa Carrió.

  Monferrer va iniciar la seua relació amb la formació de persones adultes al 1988. Com ella mateixa ha explicat, va començar a treballar com a mestra de formació de persones adultes l'any 1988 al centre públic de FPA "Miguel Hernández" de Sagunt "amb la intenció que fóra sols per un temps, mentre els meus fills eren menuts". D'això fa ja 30 anys i Monferrer no ha abandonat mai l'àmbit de la formació de persones adultes. Van seguir els anys com alliberada sindical de CCOO responsable de Formació de Persones Adultes (de 2004 a 2007) i, des del 2007 fins a l'actualitat, exerceix de mestra del centre de FPA de Paterna, impartint les classes al barri de la Coma. A més, des de 2015, Monferrer imparteix formació a persones adultes amb condemnes judicials, fent una tasca de reeducació i reinserció en coordinació amb els Serveis Socials del barri.

  Durant esta llarga trajectòria ha estat membre del Taller per a la renovació pedagògica d'EPA (TAREPA, del Instituto Paulo Freire de Espanya, la Mesa dels Agents Socials per la FPA, representant a la Federació d'Ensenyament de CCOO-PV i membre de la Comissió Organitzadora de l'Escola d'Estiu de FPA durant vint anys, per enumerar-ne algunes. Tota esta experiència l'ha duta a "no tenir una visió individual de la meua vida, a no entendre mai que ningú puga fer alguna cosa a soles, especialment en qüestions socials". Una visió i un convenciment que l'han portada a compartir este premi amb totes les persones que l'han acompanyada en el recorregut.

  En representació d'elles ha parlat Miguel Ángel Vera, que fou secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO del PV fins a juny de 2016 i ha treballat durant molts anys colze amb colze amb l'homenatjada. De Monferrer, Vera ha destacat "la gran implicació en la tasca educativa, social i sindical", glosant els aconseguiments que gràcies a persones com ella s'han fet en matèria de formació de persones adultes a la Comunitat Valenciana i criticant també les mancances que perduren hui en dia.

  Crítica amb "la falta de voluntat política, la mancança de coordinació i la falta de pressupost" per a la formació de persones adultes ha sigut també la representant del Taller de Renovació Pedagògica d'Educació Permanent d'Adults (TAREPA) i membre del jurat d'este XXI Premi d'honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes, Francisca Borox. "En este panorama –ha afegit- trobem persones que sempre han estat lluitant, com Dolors Monferrer".

  ocultar
  Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes
  Pujar