9 d’agost de 2020 9/8/20

Dénia reconeix a una supervisora de l'hospital per salvar-li la vida a un transeünt que va patir una mort sobtada

Dénia reconeix a una supervisora de l'hospital per salvar-li la vida a un transeünt que va patir una mort sobtada - (foto 1)
  • A l'home se li va parar el cor mentre caminava i es va desplomar però ella va aconseguir recuperar el batec fins que va arribar l'ajuda

La supervisora de la Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital de Dénia, Alicia Rodríguez, ha sigut reconeguda per l'Ajuntament de Dénia pel seu servei a la comunitat, en aconseguir reanimar a un ciutadà que va patir una mort sobtada en la via pública, el 13 d'octubre de 2018. L'homenatge va tindre lloc el passat 20 de desembre en el Centre Social de Dénia, coincidint amb la celebració del Dia de la Policia.

El reconeixement va ser entregat pel Regidor de Protecció Ciutadana i Igualtat i Diversitat, Javier Scotto di Tella, a Alicia Rodríguez, al costat de Gorgui Lamine Sow, el senegalés que va rescatar a un veí de Dénia d'un incendi el mes de desembre passat.

La Supervisora de la Unitat d'Hemodiàlisi, després de comprovar que un ciutadà es desplomava al seu costat al Carrer La Via de Dénia, li va practicar una RCP –Reanimació Cardio-Pulmonar– durant uns minuts, va aconseguir recuperar batec del seu cor que s'havia parat, fins que va arribar una unitat de la Policia Local amb un desfibril·lador.

Minuts més tard, el personal sanitari d'una ambulància medicalitzada va acabar d'estabilitzar al pacient i traslladar-lo a la Unitat de Vigilància intensiva de l'Hospital de Dénia, on es va recuperar sense cap mena de seqüela. Alicia Rodríguez ha destacat “la importància que l'Ajuntament de Dénia haja dotat a cadascuna de les unitats de policia d'un desfibril·lador, ja que, ha subratllat, es poden salvar moltes vides”.

Pujar