28 de novembre de 2020 28/11/20

Dénia posa en marxa un dispositiu especial per a restablir la normalitat en les platges afectades pel temporal

Dénia posa en marxa un dispositiu especial per a restablir la normalitat en les platges afectades pel temporal - (foto 1)

  Des de primera hora del matí els departaments de medi ambient i platges de l'Ajuntament de Dénia estan treballant en una primera valoració dels danys que han sofert les platges del terme municipal per a posar en marxa un dispositiu urgent i especial per a restaurar la normalitat en les platges afectades pel temporal dels darrers dies.

  En aquest primera visita s'ha pogut comprovar els danys i la manca de sorra en els carrers que donen accés a la platja, per aquest motiu, el dispositiu especial engegat per l'Ajuntament preveu dotar de sorra aquestes entrades en els propers dies. A peu de platja també s'ha comprovat que hi ha 20 rentapeus que s'han desnivellat degut a la pluja i el temporal, segons informació del departament de platges, l'Agència Valenciana de Turisme ja ha encomanat els treballs de reposició d'aquestos rentapeus que han sofert desnivells.

  Un total de 4 passarel·les d'accés a la platja han sofert danys. Aquest mateix matí l'empresa concessionària de la neteja de les platges ja havia ficat al seu lloc la passarel·la de la platja de la Marineta Casina i està previst que en les properes hores es solucione problema de les passarel·les afectades pel temporal.

  Respecte a la quantitat d'algues i brutícia que la mar ha tret a la platja en el temporal de pluja i vent del dimecres i dijous, l'empresa concessionària ja ha començat a retirar aquesta brossa de la vora de la mar. Degut al fet excepcional, l'empresa ha ampliat la plantilla amb la contractació de 5 treballadors més i ha ampliat de 5 a 8 el número de màquines neteja platges que actuaran de manera urgent en els 20 km de costa que té el terme municipal de Dénia. Durant tot el cap de setmana aniran retirant les algues i s'informarà la quantitat d'alga en la vora de la mar que ha generat el temporal.

  Altres danys en la platja que ha ocasionat el temporal han estat les postes de vigilància del carrer riu Cervol a l'altura de la platja de l'almadrava que ha sofert danys en la seua totalitat i la posta de vigilància ubicada en la platja de les Marines a l'altura del restaurant Bona Platja. Respecte a la primera posta de la platja de l'almadrava es substituirà per un altra ja que estava coberta pel segur que té l'empresa concessionària, mentre que els danys de la posta de la platja de les Marines seran reparats pels treballadors municipals ubicant-la una altra vegada al seu lloc.

  Pujar