19 de gener de 2020 19/1/20

Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista

Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista - (foto 2)
  Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista - (foto 3)
  Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista - (foto 4)
  Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista - (foto 5)
  Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista - (foto 6)
  Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista - (foto 7)

  Els representants dels diferents grups municipals en el Consell de les Dones han llegit este migdia el manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència de gènere en el transcurs d'un acte introduït per l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, als baixos de l'ajuntament.

  En el document es recull la "ferma repulsa" de l'Ajuntament de Dénia "davant totes les expressions de violència masclista, així com el seu compromís amb la construcció d'una societat igualitària i lliure de violència contra les dones".

  Reconeix també que no es pot parlar d'acabar amb les agressions masclistes "sense acabar amb allò que les produeix, sense afrontar que això forma part d'un tot, que és una manifestació més de les múltiples facetes que componen el masclisme".

  El manifest advoca per "continuar actuant, articulant mesures i recursos per a la protecció i atenció integral a les dones que han patit violència de gènere i als seus fills i filles" des del treball coordinat de les diferents institucions públiques i agents socials.

  Però a més, abunda en la necessitat "d'aspirar a un canvi de paradigma que s'ha de fonamentar en una escola coeducativa, en una formació de tots els operadors jurídics i socials amb perspectiva de gènere, en l'ús corresponsable del temps en l'àmbit personal i familiar, i en un nou espai públic que permeta el desenvolupament de relacions saludables i lliures". Per això, convida a la ciutadania a adoptar compromisos personals i col·lectius a favor de la igualtat de dones i homes, i a rebutjar qualsevol manifestació de violència o discriminació sexista/masclista.

  Per a finalitzar, s'ha donat lectura als noms de les 49 dones assassinades des del 26 de novembre de 2017 fins hui i s'ha recordat que també dos xiquetes i un xiquet han sigut víctimes mortals de la violència de gènere a Espanya durant este últim any.

  L'acte commemoratiu ha continuat amb una improvisació de l'alumnat del taller de teatre de les Aules de la Tercera Edat de Dénia, amb versos del poema No te rindas, de Mario Benedetti, seguida d'un minut de silenci en memòria de les víctimes, amb acompanyament musical de Débora Tasqué.

  Per a finalitzar, alumnat de l'Escola de Teatre Comarcal ha interpretat una performance amb un missatge dirigit a les víctimes de maltractament: demana ajuda, telefona al 016, ix corrent, no et calles, ni una més!

  ocultar
  Dénia manifesta la ferma repulsa davant totes les expressions de violència masclista
  Pujar