elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dénia inicia les obres obres del Verger Alt i Baluard Oriental del Castell

Dénia inicia les obres obres del Verger Alt i Baluard Oriental del Castell
  MÉS FOTOS
  Dénia inicia les obres obres del Verger Alt i Baluard Oriental del Castell - (foto 2)
  Dénia inicia les obres obres del Verger Alt i Baluard Oriental del Castell - (foto 3)
  Dénia inicia les obres obres del Verger Alt i Baluard Oriental del Castell - (foto 4)
  Dénia inicia les obres obres del Verger Alt i Baluard Oriental del Castell - (foto 5)

  L’Ajuntament de Dénia ha iniciat les obres del Verger Alt i Baluard Oriental del Castell cofinançades al 50% en la convocatòria oberta de la Generalitat Valenciana dins del Programa operatiu Feder del 2014-2020.
  El termini d’execució de les obres és de 5 mesos. Es pretén que les obres estiguin finalitzades a finals d’any. L’empresa concessionària de les obres ha estat ARPA PATRIMONIO S.L. per 321.647,45. S’actuarà en la zona del Verger Alt i Baluard.

  Una zona necessària per a actuar amb 22 pins, terrasses, bancals i camins intransitables. Els treballs de restauració consisteixen en la deforestació i eliminació de la coberta vegetal, així com la eliminació del 50% de marges i bancals, i la realització d'excavacions arqueològiques, que en alguns punts aconseguiran els 5 metres de profunditat. Es rehabilitarà el Baluard Oriental, exemple de l'època renaixentista (s. XVI i XVII) , es recuperaran els elements clau en el funcionament d'esta arquitectura defensiva de l'època renaixentista, com la rampa d'accés i el portal de ferro que tancava el recinte i que es tornarà a instal·lar. En les terrasses de cultiu, s'unificarà la superfície per a col·locar plafons explicatius de l'arquitectura renaixentista en el castell de Dénia, ha explicat el regidor de cultura, Raul García de la Reina.

  L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha destacat que “l’equip de govern segueix apostant per la recuperació del Castell de Dénia com a emblema de la ciutat. La posada en valor de l’escala del palau del Governador, la millora de l’accés a la part alta del castell, les obres de millora i abancalament finançades pel PIP i, ara l’actuació en el Verger Alt, són un exemple de l’aposta decidida per la recuperació del ric patrimoni cultural de la ciutat. En els propers mesos tindrem llest i presentarem el Pla director del Castell que marcarà les línies estratègiques del castell, així com planificarà futures inversions i generarà una gestió dinàmica i moderna del castell de Dénia”.

  En la roda de premsa han estat presents l’arqueòleg municipal, Josep Gisbert, i els directors del projectes, Julian Esteban i Elisa Moliner.

  Pujar