27 d’octubre de 2020 27/10/20

La Dénia agrícola mostra la seua cara més innovadora

La Dénia agrícola mostra la seua cara més innovadora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Dénia agrícola mostra la seua cara més innovadora - (foto 2)
  La Dénia agrícola mostra la seua cara més innovadora - (foto 3)
  La Dénia agrícola mostra la seua cara més innovadora - (foto 4)

  El programa "Descobreix el paisatge" ha fet aquest mes de novembre la darrera ruta de l'any 2018 amb una visita a espais agrícoles del terme de Dénia. Aquest primer programa, organitzat per la regidoria de Medi Ambient i l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, tindrà continuïtat el pròxim mes de gener amb una visita a l'entorn rural i agrari de Jesús Pobre.

  La visita de novembre ha reunit una vintena de persones, que van poder conèixer de prop i sobre el terreny el projecte i el cultiu d'hortalissa biològica d'Hort Obert, situat en la partida Vessanes, i els cítrics ecològics de la finca Mandarina Ecològica, en la partida Palmars.

  "Descobreix el paisatge" es el primer programa agro-turístic comarcal i s'emmarca dins del Pla d'Acció Dénia & Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO. S'han involucrat 8 ajuntaments de la comarca i participen més de 20 professionals de l'agricultura i empreses agroalimentàries. De la mà de les productores i productors, es visiten camps d'ametllers, oliveres, tarongers, vinyes, cirerers, perelloners, garrofers, a més de camps d'arròs, blat, pruneres, llimoners, i horts d'hortalisses.

  Amb la campanya, que es va iniciar el passat mes de febrer, es vol posar en valor el patrimoni agrari i el territori local, així com la dinamització turística de l'entorn mediambiental i agro-ecològic. El visitants han tingut l'oportunitat de conèixer la producció local agrícola, en especial la ecològica; l'arquitectura tradicional vinculada al treball del camp; els espais naturals lligats a la producció agrària i les pràctiques responsables en l'ús del territori. Igualment, han pres contacte amb la base de la gastronomia local que són els productes i les varietats tradicionals cultivades a la comarca, a la vegada que s'intenta reforçar l'entorn rural i la gestió sostenible del medi ambient.

  Pujar