elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benestar Social coordina un curs comarcal sobre addiccions i sancions pel consum de substàncies

Benestar Social coordina un curs comarcal sobre addiccions i sancions pel consum de substàncies
  MÉS FOTOS
  Benestar Social coordina un curs comarcal sobre addiccions i sancions pel consum de substàncies - (foto 2)

  El dijous 6 d’octubre va tenir lloc a Dénia el curs “La realitat de les addiccions. Infraccions i sancions per consum de substàncies” organitzat pel Servei de Gestió de les Drogodependències i altres Trastorns Addictius de la Direcció General d’Assistència Sanitària i coordinat per la Regidoria de Benestar Social de Dénia mitjançant la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA).

  El curs va estar dirigit a policies locals, Guardia Civil i tècnics de les UPCCA de la Marina Alta. L’encarregada d’impartir-lo va ser Mª Jesús Álvarez Pascual, tècnica jurídica del Servei de Gestió de Drogodependència i altres Trastorns Addictius de la Generalitat Valenciana. Es va impartir en l’oficina de la Diputació d’Alacant a Dénia i l'assistència va ser d'uns 45 participants de diferents localitats de la Marina Alta com Beniarbeig, Teulada, Gata de Gorgos, Poble Nou de Benitatxell, el Verger, Orba, Xaló, Dénia i Xàbia.

  El curs va fer una mirada a dades sobre el consum de substàncies i la percepció de la població sobre aquesta problemàtica. Així també es va donar informació sobre els diferents recursos relacionats amb el consum de substàncies als quals els agents poden acudir per coordinar actuacions. Seguidament, es va fer un recorregut per les infraccions i sancions administratives per tal que els agents locals tinguen clara la seua competència a l’hora d’actuar, fent-los partícips del procediment. Durant tot el curs, el fil conductor va ser donar importància al paper que té la prevenció com a eina essencial per tractar els consums abusius de substàncies.

  La valoració global ha sigut molt positiva, tant per l’assistència com per la implicació i participació dels assistents.

  Pujar