Castellano

La demanda de ceràmica també es ressent per l'augment dels preus i els costos logístics

La demanda de ceràmica també es ressent per l'augment dels preus i els costos logístics
  • Malgrat això, l'exportació en els set primers mesos de l'any ha crescut un 28,9% respecte al mateix període de l'any passat

L'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) ha fet balanç de les exportacions i venda de productes ceràmics en els set primers mesos de 2022, un sector que també s'està veient afectat per l'augment dels preus.

Així, segons dades de ASCER, l'exportació del sector espanyol de rajoles ceràmiques entre gener i juliol de 2022 ha aconseguit els 2.732,4 milions d'euros el que suposa un creixement acumulat del 28,9% respecte al mateix període 2021.

Així, “a pesar que les xifres de vendes exteriors en valor llancen resultats positius, la demanda en els mercats comença a ressentir-se a causa d'una combinació entre l'augment de preus i els problemes i costos logístics. En el mateix període, les vendes en volum -en metres quadrats- han caigut un 2% aconseguint els 288,7 milions de metres quadrats”.

En les estadístiques publicades per Duanes relatives als mesos de juny i juliol, s'han detectat errors en les dades de tres mercats (França, Bèlgica i Països Baixos). Duanes ha confirmat l'existència dels errors i procedirà a la seua esmena amb les dades tancades de l'any 2022 complet. Des de ASCER s'ha realitzat una revisió i estimació sobre la base de dades històriques per a corregir la xifra en els mercats amb errors i en el còmput de l'acumulat global en valor i volum.

Europa continua sent el principal mercat

Per àrees geogràfiques, Europa continua sent el principal mercat amb un 50% de la quota total. La UE-27 és l'única que mostra un acumulat positiu en valor (39,3%) i en volum (6%). La resta d'àrees geogràfiques decreixen en volum destacant per la seua importància Amèrica del Nord (-4%). Orient Pròxim creix en l'acumulat en valor (25%) però descendeix en volum un -10%. La zona del Magreb és la que acumula una major caiguda en volum (-25%) però creix lleugerament en valor (5%).

Si analitzem l'acumulat gener-juliol del top 10, en valor, tots els països tenen variacions positives excepte 3 dels 10 països que decreixen (els EUA, el Marroc i Aràbia Saudita). Destaquen el Regne Unit, Israel i Alemanya, amb creixements molt positius en totes dues magnituds.

Pujar