22 d’octubre de 2020 22/10/20

Cs demana un dèficit com el del País Basc "per a evitar que hi haja retallades en sanitat, educació i serveis socials"

Cs demana un dèficit com el del País Basc "per a evitar que hi haja retallades en sanitat, educació i serveis socials" - (foto 1)
  • Toni Cantó: “Continuarem intentant centrar al Botànic perquè el que menys necessiten els valencians és populisme i nacionalisme”

MÉS FOTOS
Cs demana un dèficit com el del País Basc "per a evitar que hi haja retallades en sanitat, educació i serveis socials" - (foto 2)

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Toni Cantó, ha reclamat un dèficit equiparable al del País Basc per a evitar retallades en sanitat, educació i serveis socials. En roda de premsa, el líder de la formació taronja ha explicat que “de la mateixa forma que hi ha hagut unitat per a exigir el finançament que mereixem, cal exigir tindre el mateix objectiu de dèficit que autonomies com la basca que, a més, ja compta amb una altra mena de privilegis”.

“La nova mentida del president Sánchez, en el sentit que no hi haurà reforma del sistema de finançament, posa en una situació complicada a Puig i a Compromís, que ha sigut el ximple útil per a aquest Govern”, ha assegurat Cantó, al mateix temps que ha instat a la resta de forces parlamentàries en Les Corts a donar suport a la iniciativa de Ciutadans que “suposaria disposar de tres mil milions d'euros extra en els pròxims pressupostos de la Comunitat Valenciana”.

Sobre aquest tema, el síndic ha destacat que els comptes autonòmics de 2021 “han de tindre com a plantilla els acords aconseguits en el Pacte de la Reconstrucció valenciana, perquè la situació actual és crítica i excepcional”. “El Govern de PSOE, Compromís i Podemos ha enganyat als valencians, que el que menys necessiten ara mateix és populisme i nacionalisme, per això des de Ciutadans intentarem centrar al Botànic i treballar en objectius que es materialitzen en millores per a la vida de tota la societat valenciana”, ha afegit.

Per això, Cantó ha advocat per “treballar tots junts en l'elaboració dels pressupostos, perquè els valencians demanen que ens posem d'acord”. “Barallarem per a no pujar impostos, perquè els autònoms reben les ajudes que necessiten i per a millorar l'educació i la situació dels professionals sanitaris”, ha conclòs.

Pujar