elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs demana augmentar el nombre de places de Medicina i Infermeria en les universitats valencianes davant les pròximes jubilacions

Cs demana augmentar el nombre de places de Medicina i Infermeria en les universitats valencianes davant les pròximes jubilacions
  • Fernando Llopis assegura que el coronavirus “ha evidenciat la falta de personal” i demana el reconeixement de l'Especialitat de Malalties Infeccioses

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat augmentar el nombre de places en els estudis de Medicina i d'Infermeria en les universitats valencianes. Segons ha declarat el diputat Fernando Llopis, “la crisi del coronavirus ha posat de manifest la manca de professionals sanitaris en algunes especialitats i centres i, atés que la previsió de jubilacions de metges per als pròxims cinc anys és d'uns 28.000 professionals, aquesta situació s'agreujarà encara més”.

Per això, ha plantejat augmentar en fins a un 25 per cent la capacitat de les aules d'estudis sanitaris en la Comunitat Valenciana, “un augment que es podria fer de manera progressiva tant en els centres universitaris en els quals ja s'imparteix com incorporant la titulació de Medicina en la Universitat d'Alacant”.

El parlamentari també ha demanat al Consell que inste al Govern d'Espanya a “facilitar l'accés a la docència universitària a alguns especialistes que tenen dificultats per a aconseguir els criteris de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) per a accedir a una plaça en la Universitat”. “Aquest problema és especialment apressant en especialitats amb un perfil més generalista com a Medicina de Família o Medicina Interna, en les quals la càrrega assistencial dificulta aconseguir els criteris d'investigació”, ha afegit.

Al seu torn, Llopis ha proposat incrementar l'oferta de places d'especialització MIR durant els pròxims anys, “especialment en àrees com a Geriatria, Medicina Interna o Pneumologia, per a fer front a situacions d'emergència i necessitat que puguen repetir-se a curt i mitjà termini”. De la mateixa manera, el portaveu d'Universitats de Cs en Les Corts, considera “imprescindible que es done el reconeixement a l'Especialitat de Malalties Infeccions en la carrera sanitària”.

“Un sistema sanitari de qualitat requereix personal ben format, però també en número suficient per a fer front a totes les situacions amb les quals puguem enfrontar-nos en el futur”, ha expressat.

Pujar