elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més del 50% dels valencians estaran immunitzats aquesta setmana

Més del 50% dels valencians estaran immunitzats aquesta setmana
  • Ximo Puig insisteix en el seu objectiu d'arribar al 9 d’Octubre amb total immunitat

A vuit dies perquè es complisquen els set primers mesos de l'inici de vacunació contra el covid, la Comunitat Valenciana aconseguirà pràcticament el 50% d'immunitzats. Així ho ha assegurat el president, Ximo Puig.

“Aquesta setmana 2,5 milions de valencians tindran la pauta sencera, això suposa més del 50% de la població valenciana”, la qual cosa suposa “un avanç substancial” segons el cap del Consell. Així mateix, aquesta mateixa setmana, tres milions de valencians tindran almenys una dosi.

Així, la Comunitat Valenciana avança cap a la immunització total. En aquest sentit Puig ha insistit en el seu objectiu: arribar al 9 d’Octubre amb total immunitat.

Malgrat tot, el cap del Consell ha recordat que la “pandèmia fins i tot és ací” pel que demana “responsabilitat” perquè “augmenten els ingressos hospitalaris i l'atenció primària té moments d'estrès”.

El calendari de vacunació

El procés de vacunació contínua en la Comunitat Valenciana amb la ‘Operació Repesca’ per a aquelles persones que no es van poder vacunar en el seu tram d'edat.

A més, s'obrirà una nova finestra de vacunació per a 125.000 persones que tenen pendent la seua vacunació en la franja de 40 a 59 anys, als quals s'administrarà la monodosis de Janssen, i una altra per a els no vacunats en la franja 60-69, als quals s'administrarà AstraZeneca.

Aquesta setmana també la Conselleria de Sanitat començarà a citar ja a persones de entre 20 i 29 anys en alguns departaments de salut, aquells que van més avançats.  I a partir del 26 de juliol es generalitzarà a tots els departaments.

D'altra banda, aquest dilluns la conselleria de Sanitat i la conselleria d'Educació mantindran una primera reunió per a començar a planificar la vacunació dels joves d'entre 12 i 18 anys. Es va dissenyar el calendari de la vacunació dels joves que han de tornar als seus instituts a partir del mes de setembre.

Pujar