19 d’octubre de 2020 19/10/20

El 95% dels col·legis no ha registrat cap incidència relacionada amb el COVID-19 en l'inici de curs

El 95% dels col·legis no ha registrat cap incidència relacionada amb el COVID-19 en l'inici de curs - (foto 1)

  Més de 8 milions d'estudiants no universitaris i més de 700.000 docents han tornat a les aules en més de 30.000 centres educatius. Durant aquestes primeres setmanes, s'han registrat incidències en menys del 5% dels centres i, hui dia, més del 99% dels grups funciona amb normalitat.

  Aquestes dades han sigut posats en relleu en la reunió interministerial celebrada per Educació i Sanitat amb les comunitats i ciutats autònomes, que ha estat presidida per la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

  Després de l'inici del curs escolar, marcat per la pandèmia de COVID-19, els ministeris d'Educació i FP (MEFP) i Sanitat han convocat per segona vegada als consellers i conselleres autonòmics de tots dos rams per a fer un seguiment de la situació en els col·legis. En aquestes primeres setmanes, segons les dades facilitades per les comunitats autónomas (CCAA), el 95,5% no ha registrat cap incidència i 2.852 grups, dels 386.214 que existeixen, es troben cuarentenados hui dia. Això suposa que el 99,3% dels grups està funcionant amb normalitat.

  "Aquest inici de curs és una demostració que les mesures que acordem i en les quals portem treballant aquests mesos estan funcionant", ha assenyalat *Celaá, qui ha reconegut el gran esforç, compromís i professionalitat dels docents, i ha insistit en la seguretat dels centres educatius i els beneficis de l'educació presencial.

  Per part seua, el ministre de Sanitat, Salvador *Illa, també s'ha sumat al reconeixement del treball i l'esforç realitzat per les CCAA per a la posada en marxa del curs escolar i pels professionals dels centres escolars "que cada dia fan possible que siguen espais segurs".

  Un agraïment que ha fet extensible a les famílies i als propis estudiants. "En la seua immensa majoria estan tenint un comportament exemplar i un compromís cívic en el compliment de les quarantenes i *asilamientos per a protegir la seua salut i la de tots".

  "La valoració sobre la Declaració d'Actuacions coordinades en Salut Pública en l'àmbit educatiu és, en general, positiva. Totes les mesures s'estan aplicant correctament", ha assenyalat el ministre. "Com era esperat, s'estan produint casos però les mesures per a detectar-los i controlar-los s'estan aplicant bé, segons ens traslladen les CCAA".

  Pujar