Castellano
ENTREVISTA

DayOne València: “Les empreses que siguen capaces de canalitzar les noves necessitats es convertiran en un referent empresarial”

DayOne València: “Les empreses que siguen capaces de canalitzar les noves necessitats es convertiran en un referent empresarial”
  • Entrevista amb el servei de CaixaBank dirigit l'ecosistema emprenedor valencià per a conéixer com treballen i com el sector s'adapta a les noves circumstàncies postcovid

MÉS FOTOS
DayOne València: “Les empreses que siguen capaces de canalitzar les noves necessitats es convertiran en un referent empresarial” - (foto 2)
DayOne València: “Les empreses que siguen capaces de canalitzar les noves necessitats es convertiran en un referent empresarial” - (foto 3)
DayOne València: “Les empreses que siguen capaces de canalitzar les noves necessitats es convertiran en un referent empresarial” - (foto 4)

 En temps de crisis sorgeixen també oportunitats per a diferenciar-se. En aquestes noves circumstàncies que estem vivint i que ens han obligat a canviar la nostra manera de viure, treballar, relacionar-nos i moure'ns, sorgeixen també noves demandes i oportunitats de negocis. Són temps de canvis i els qui siguen capaços de detectar aquestes noves necessitats i de reinventar-se es convertiran en un referent empresarial.

És en el que coincideixen des de DayOne, un servei de CaixaBank dirigit a l'ecosistema de les start-ups. A València tenen una oficina “all in one” just en la plaça de l'Ajuntament. Una oficina que va més enllà de banca convencional i es converteixen en “hubs per a trobades de talent i capital”. Parlem amb aquesta divisió de Caixa Bank per a conéixer com es presenta aquest nou escenari en el qual el sector emprenedor tindrà molt a comptar.

Què és DayOne i a qui va dirigit?

DayOne suposa un pas més en l'estratègia de CaixaBank d'oferir una banca especialitzada per segments, ajustada a les necessitats de cada perfil de client. DayOne és el servei que innova la manera de relacionar-se amb tots els agents que formen l'ecosistema de les start-ups, scale-ups i els seus inversors, acostant-se a les seues inquietuds, dinàmiques, necessitats i velocitat de desenvolupament. La divisió compta amb un equip de gestors preparats per a ser una mica més que els assessors bancaris dels clients. Aquests professionals coneixen la realitat d'aquest col·lectiu i estan preparats per a acompanyar-los en les diferents etapes de creixement.

A més de València, On més treballeu amb aquesta divisió?

DayOne compta amb centres especialitzats a València, Barcelona i Madrid i té gestors de negoci a Bilbao i Màlaga. El centre de DayOne València es troba en la plaça de l'Ajuntament, en l'oficina “all in one”.

Com funciona aquest espai?

Està molt lluny del concepte d'oficina bancària convencional. En realitat, els centres DayOne estan concebuts com a vertaders hubs per a la trobada de talent i del capital, on els clients de DayOne poden participar en esdeveniments de networking de xicotet format i tenen a la seua disposició sales de reunions per a mantindre trobades amb possibles inversors, socis, clients i proveïdors.

Van obrir fa dos anys les seues oficines a València, quin balanç fan d'aquest primer any?

DayOne va iniciar la seua marxa a València en 2018 i va nàixer com a resposta per a cobrir les necessitats d'un segment de negoci caracteritzat per tindre un elevat component tecnològic, empreses en fases inicials que necessiten un acompanyament financer per a poder créixer… d'altra banda, també posa en contacte el món de les start-ups amb els inversors, adequant una proposta de valor en funció de la fase en la qual es troben. Des del 2018 hem triplicat el nombre de clients i hem acompanyat més de 100 projectes nous. Ens hem convertit en un referent per a l'ecosistema valencià.

Quins serveis ofereixen a aquests emprenedors?

Aquestes empreses necessiten eines específiques que els acompanyen en el seu creixement i els ajuden a consolidar el seu model. Sovint es parla de finançament, encara que, en realitat, aquestes companyies necessiten tot un ventall de solucions noves difícils de trobar en el mercat tradicional. Comptar amb l'acompanyament adequat en les primeres etapes de desenvolupament d'un negoci pot suposar la diferència entre la seua supervivència o la seua desaparició. En l'actual situació, hem volgut acompanyar al major nombre d'empreses, ja que és un segment vulnerable a causa de la seua recent creació. D'altra banda, com a avantatge, són empreses acostumades a pivotar els seus models de negocis i són flexibles en la gestió. En definitiva, es reinventen en funció de les circumstàncies del mercat amb una major facilitat que una empresa tradicional.

Connecteu a aquest sector emprenedor per zones, veritat?

Vam posar en marxa les jornades ‘DayOne Innovation Summits’ per a reunir en cada territori als principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor. Aquestes trobades conjuguen workshops, activitats de networking, ponències i taules redones per a analitzar les noves tendències del sector, peculiaritats de cada zona i s'han exposat casos d'èxit. En el marc d'aquestes jornaDes, l'entitat celebra el lliurament dels Premis EmprendedorXXI, amb els quals premia a les empreses més innovadores i amb major potencial de creixement d'Espanya i Portugal. Per a continuar impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora en aquesta situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, l'acte de lliurament d'aquests guardons s'ha realitzat de manera telemàtica.

Què sectors es premien?

En aquesta 13a edició dels Premis EmprendedorXXI s'ha guardonat a les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social), les quals reben una dotació econòmica de 15.000 euros. D'altra banda, s'han entregat un total de 19 premis a les empreses amb major impacte en la seua àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que han rebut 5.000 euros.

A més del premi econòmic, els guanyadors de totes dues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional en algun dels principals hubs d'innovació del món, com Silicon Valley o Cambridge (Regne Unit).

Es presenta un nou escenari econòmic postcovid i la diferenciació serà clau, Quin diagnòstic fan vostés d'aquest panorama tenint en compte la seua especialització en el col·lectiu emprenedor o innovador?

El col·lectiu emprenedor és essencial en l'ecosistema empresarial, que s'està veient afectat per la Covid-19, però que també és capaç d'adaptar-se a les noves circumstàncies; aqueixa és una dels avantatges de les start-ups. Són empreses molt flexibles, capaces de pivotar el seu model de negoci i aprofitar oportunitats en entorns desfavorables. Les empreses que durant aquesta situació hagen sigut capaces de detectar noves necessitats i de reinventar-se es convertiran en un referent empresarial.

Pujar