1 d’octubre de 2020 1/10/20

Cultura porta poesia valenciana al Festival de Gènova amb Mercé Claramunt

Cultura porta poesia valenciana al Festival de Gènova amb Mercé Claramunt - (foto 1)

  La internacionalització de la literatura valenciana que recull el Pla valencià per al foment del llibre i la lectura de la Generalitat 'Llegim, llegim, llegim' ha possibilitat que la poesia valenciana estiga enguany en el Festival de Gènova 'Parole Spalancate' de la mà de Mercé Claramunt. 

  La poeta participarà en la sessió de 'Lectura internacional' que se celebra demà 12 de juny a les 21 hores al Palau Ducal de Gènova, on s'està desenvolupant aquest festival del 6 al 16 de juny. 

  Mercé Claramunt forma part d'antologies com 'Solcs de paraules', 'Antologia de poetes de l'Horta Nord' i 'Màtria, noves veus poètiques dels Països Catalans'. En 2018 va rebre el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians per l'obra poètica 'Insomne vida sonora'. 

  El Festival Internacional de Poesia de Gènova és el més important d'Itàlia que presenta la poesia en totes les seues formes i en relació amb altres manifestacions artístiques; en particular, la música i les arts visuals. 

  Cada any es programen més de 120 esdeveniments gratuïts que inclouen lectures, 'performances', concerts, projeccions i conferències. Des que es va crear, en 1995, hi han participat més de 1.400 poetes provinents de 87 països europeus. 

  La Generalitat està desenvolupant una tasca d'impuls de la literatura valenciana que ha sigut reforçada en l'últim any per a facilitar la presència d'escriptors i editorials en festivals i fires del llibre d'àmbit internacional. 

  El passat mes d'octubre, setze escriptors i deu editorials valencianes van participar en la Fira del Llibre de Frankfurt i, a l'abril, cinc autors van estar en la Fira de Buenos Aires. També hi va haver presència d'escriptors valencians en el Saló Internacional del Llibre de Torí i en la Fira de Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya.
   

  Pujar