elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres detinguts per sostraure 60.000 euros del banc a un veí de Cullera

Tres detinguts per sostraure 60.000 euros del banc a un veí de Cullera
  • Els autors van usar el mètode 'phishing' per a aconseguir les claus d'accés de la banca online de la víctima

La Guàrdia Civil de València deté a Sevilla a 3 dels responsables d'una estafa bancària, realitzada a través del mètode ‘phishing’, per valor de 60 000 euros, a un veí de la localitat de Cullera (València).

Els fets van tenir lloc a la fi del passat any, quan el denunciant, un veí de la localitat de Cullera, es va donar compte en intentar extraure diners d'un caixer automàtic, que li havien sostret dels seus 2 comptes bancaris un total de 60 000 euros, a través de diverses transferències.

És llavors quan els agents de la Guàrdia Civil de València comencen les investigacions tendents a l'esclariment dels fets, donant com a resultat que els autors havien utilitzat el conegut mètode ‘phishing’, amb anterioritat al robatori, per a aconseguir les claus d'accés i operativitat de la banca online del denunciant fent-se passar per la seua entitat bancària. Posteriorment, realitzaven transferències de diners a tercers comptes bancaris controlades per ells.

Després d'una àrdua investigació dels agents, es va esbrinar que els autors havien clonat una pàgina web per a emmascarar la vertadera identitat de l'operació. A través d'aquesta, es reclutaven persones que estigueren disposades a manejar els diners fraudulents provinents de les estafes, per a poder moure'l amb rapidesa una vegada sostret.

Els diners obtinguts es convertia en monedes digitals, Criptomonedas, per a continuar amb la seua dispersió a través de moneders electrònics (wallets), amb l'únic objectiu d'entorpir la labor dels investigadors.

Finalment, van ser identificades 4 persones, de nacionalitats espanyola, italiana, polonesa i romanesa, amb residència a Madrid, Sevilla i Barcelona, 3 de les quals han sigut detingudes a Sevilla pel delicte d'estafa bancària.

Les detencions van tenir lloc en els mesos de març, abril i maig: 1 home de 24 anys i de nacionalitat espanyola, 1 home de 30 anys i de nacionalitat italiana, i 1 dona de 24 anys i de nacionalitat romanesa. L'altre autor dels fets encara continua en parador ignorat.

Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Sueca.

Pujar