elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres detinguts implicats en més d'11 delictes de robatori de catalitzadors de vehicles antics a Cullera

Tres detinguts implicats en més d'11 delictes de robatori de catalitzadors de vehicles antics a Cullera
  • Mentre el conductor del vehicle esperava amb el motor en marxa, les altres dues persones perpetraven el robatori

La Guàrdia Civil de Cullera, va procedir a la detenció de tres persones d'edats compreses entre els 30 i 46 anys d'edat com a presumptes autors de més d'11 delictes de furt de catalitzadors de vehicles.

L'actuació s'emmarca dins de l'Operació RUMCATA, establida per la Guàrdia Civil amb motiu de la incipient alarma creada en la localitat de Cullera davant la proliferació de robatoris de catalitzadors de vehicles estacionats en la via pública.

Fruit de les investigacions practicades i l'establiment de nombrosos dispositius de vigilància, es va procedir a practicar la detenció d'un grup criminal de tres persones perfectament organitzat i amb rols d'actuació clarament definits. L'actuació es va produir en el moment en el qual els presumptes autors van ser localitzats en una dels carrers amb més vehicles estacionats de la localitat. Aquesta via pública està situada al costat de la platja i un aparcament públic.

Els agents van observar que, mentre el conductor del vehicle esperava en els voltants amb el motor en marxa, els altres dos homes es van aproximar als vehicles estacionats buscant principalment cotxes antics i d'unes marques específiques ja que aqueixos catalitzadors posseeixen més quantitat de metalls (platí, rodio i pal·ladi).

Davant la imminència del robatori, es procedeix a la identificació de tres persones de nacionalitat romanesa, els quals portaven a l'interior del turisme un catalitzador ja sostret així com diverses eines emprades per al seu robatori.

Les eines que utilitzaven eren una serra mecànica i un gat hidràulic que feien que el temps que tardaven a realitzar el tall de la peça es reduïra a menys d'un minut.

Els robatoris es realitzaven a plena llum del dia i en llocs transitats. Amb aquesta detenció s'han aconseguit esclarir un total d'11 delictes d'iguals característiques comesos durant l'estiu en la localitat de Cullera.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Sueca.

Pujar