28 de setembre de 2020 28/9/20

Una representació de l'Aurora guanya el concurs del cartell de festes

Una representació de l'Aurora guanya el concurs del cartell de festes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Una representació de l'Aurora guanya el concurs del cartell de festes - (foto 2)
  Una representació de l'Aurora guanya el concurs del cartell de festes - (foto 3)

  Cullera ja té cartell anunciador per a les Festes Majors 2018. El regidor delegat de l'àrea, Pere Manuel, ha donat a conéixer hui l'obra que serà la imatge de les celebracions en honor a la Mare de Déu del Castell. Es tracta de 'La nit fosca', dissenyada per la cullerenca Zaira Costa Selfa.

  La composició gràfica representa una escena de l'Aurora, un dels actes més representatius de les festes en el qual els mariners, a l'alba, passegen a la patrona de la ciutat pel mar.

  Zaira es va formar com a artista visual, Especialista Professional en Disseny Creatiu (UPV), Màster en Arts Visuals i Multimèdia (UPV) i llicenciada en Belles arts (UPV). Combina la seua labor docent i de dissenyadora digital d'Experience Design amb projectes personals i col·laboratius de caràcter artístic i social.

  Ha obtingut altres reconeixements a Cullera com el primer premi al logotip "Clau de Sol" de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília i un esment d'honor al logotip "Emoció i Consciència".

  Li motiva experimentar amb la versatilitat del procés creatiu, ja siga mitjançant l'art, l'escriptura, el disseny o la il·lustració però basant-se en una experiència viscuda o en una història explicada, per això i com a cullerenca s'ha inspirat en un dels moments més emotius de la seua infantesa en la qual la seua iaia la va despertar de matinada per a seguir a la Mare de Déu fins al mar i viure la Nit de l'Aurora.

  «Mentre realitzava el cartell visualitzava com els mariners acompanyaven a la Mare de Déu vestida de flors per la vora de la mar mentre clarejava i recordava els sons de la platja, el fred de la matinada, els reflexos de les llums de les barques en l'aigua i la xocolata calenta després de la missa. Per este motiu vaig creure oportú representar eixa última nit tan emotiva de les festes i en la qual els mariners i pescadors, amb la patrona, són els protagonistes», explica.

  Zaira ha agraït el premi i ha tingut un especial record per a «les meues iaies mortes que tant s'esforçaven per ensenyar i seguir les tradicions del poble».

  Decisió unànime

  Pere Manuel ha destacat que la decisió del jurat ha sigut unànime i posa en valor el treball de l'autora així com de la resta de participants —en total 17 obres presentades— el que al seu juí evidencia que la recuperació del concurs, que enguany arriba a la seua segona edició consecutiva després de molt temps sense celebrar-se, desperta l'interés dels creadors.

  El regidor ha recordat que enguany s'ha incrementat la dotació del premi en concedir-se 700 euros a l'obra guanyadora. La major quantia econòmica pretenia que el concurs resultara més atractiu «i crec que ho hem aconseguit perquè hi ha hagut fins i tot participació d'artistes de fora de la nostra localitat», destaca Manuel.

  De fet, dissenyadors, pintors i professionals de les belles arts han competit en un certamen que «pas a pas va adquirint prestigi», valora l'edil de Festes.

  Respecte a l'obra de Costa, Pere Manuel ha apuntat que «és d'una alta qualitat, representa una imatge fresca i moderna en la qual es conjuga la tradició i el nou plasmat en la tècnica i l'estil; en definitiva, representa en un sol colp de vista l'essència de les nostres festes i a una ciutat moderna que no perd les seues arrels».

  Les Festes Majors de Cullera se celebren del 7 al 15 d'abril i ja hi ha algunes confirmacions interessants. Entre elles, el Festival Marítim de música en valencià tindrà com a gran atractiu al grup Txarango.

  Pujar