elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Quatre dies de març’, premi ‘Novel·la i Falles’ de Cullera

‘Quatre dies de març’, premi ‘Novel·la i Falles’ de Cullera
  • L'obra de l'escriptor Salvador Balcells és una narració divertida i trepidant on la policia investiga a contrarellotge el segrest de la Fallera Major de València dies abans de falles

MÉS FOTOS
‘Quatre dies de març’, premi ‘Novel·la i Falles’ de Cullera - (foto 2)
‘Quatre dies de març’, premi ‘Novel·la i Falles’ de Cullera - (foto 3)
‘Quatre dies de març’, premi ‘Novel·la i Falles’ de Cullera - (foto 4)
‘Quatre dies de març’, premi ‘Novel·la i Falles’ de Cullera - (foto 5)

El reconegut escriptor català de novel·la negra, Salvador Balcells, és el guanyador de la tercera edició del premi ‘Novel·la i Falles’ de Cullera amb la seua última creació literària ‘Quatre dies de març’, on recupera a l'emblemàtic Emili Espinosa, personatge recurrent en la seua bibliografia d'intriga i investigacions policials.

La novel·la guanyadora compte les innombrables traves que troba l'operatiu policial desplegat per a esbrinar qui hi ha darrere de la desaparició de la fallera major de València a tan sols uns dies de Falles.Amb el personatge principal de la festa desaparegut, les autoritats es pregunten quin pot ser el mòbil del segrest.

Així, amb les falles com a escenari, l'acció i el suspens sostenen la trama d'una novel·la que gira entorn de la desastrosa indagació policial que no acaba d'obtindre resultats sobre el parador de la protagonista de la festa fallera.

‘Quatre dies de març’ va ser presentat divendres passat 10 de març a l'Auditori Municipal de Cullera.

Premi ‘Novel·la i Falles’

Aquest certamen literari part d'una iniciativa de l'Ajuntament de Cullera per a subratllar la importància que tenen les falles en el municipi i conjumina dos importants trets de la identitat dels veïns de Cullera: les falles i el valencià.

La novel·la guanyadora rep un premi dotat amb 3.000 euros a més de la publicació de la narració en l'editorial Bromera.

Salvador Balcells i la novel·la negra

Salvador Balcells Vila ja va guanyar l'any 2020 el premi de gènere negre per a obres inèdites de la població catalana de Vilassar «II Premi Vilassar de Noir de Novela·la Negra» en llengua catalana amb l'obra «Quan l’amor truca a la porta».

Amb una llarga trajectòria com a escriptor de narració d'intriga, Balcells ha publicat una sèrie policíaca protagonitzada pel sotsinspector Emili Espinosa entre la qual destaquen títols com: «La taca negra», «El vaig veure fa sang», «Procés enverinat» i «Si saps caure, t’alçaràs» a la qual se suma ara la novel·la guanyadora del premi «Novel·la i Falles» de Cullera.

Pujar