20 de setembre de 2020 20/9/20

La Paella de Cullera, plat estrella en Gastrónoma 2017

La Paella de Cullera, plat estrella en Gastrónoma 2017 - (foto 1)

  La Paella de Cullera ha sigut un dels plats estrella de Gastrónoma 2017, la fira del sector celebrada del 4 al 6 de novembre a València, un fòrum obert per a cuiners, fabricants, distribuïdors, comerciants i artesans.

  La regidoria de Turisme cullerenca, encapçalada per Javier Cantos, ha donat a conéixer el plat de segell autòcton per a mostrar la seua cultura gastronòmica i conquistar el paladar dels professionals de la gastronomia i del públic gurmet.

  Els assistents al showcooking en el qual es va cuinar la Paella de Cullera degustaren este exquisit plat de brou de peix de roca, llagostins, roger, 'figatells', sepionet i la varietat d'arròs J. Sendra.

  A banda dels professionals del sector, a l'esdeveniment també van acudir periodistes especialitzats, comerços electrònics i bloguers. «Amb esta són moltes les fires en les quals hem estat presents enguany promocionant un dels pilars bàsics de la nostra oferta turística com és la gastronomia de quilòmetre zero», comenta Cantos.

  Precisament en esta època de l'any, quan s'entra en temporada baixa, és quan el turisme gastronòmic ajuda a compensar la menor arribada de visitants. «La restauració seguix sent el motor del turisme perquè menjar bé es pot fer durant tot l'any i a Cullera, amb una àmplia oferta de restaurants de primer nivell, açò està més que garantit», afirma el regidor.

  La paella de Cullera

  Cullera sempre ha reivindicat la seua condició de bressol i pàtria indiscutible de la paella de peix i marisc. La paella de Cullera és un plat de nova creació ideat pel prestigiós restaurador Salvador Gascón, veí de la localitat. Este plat s'ha convertit en un dels vaixells almirall de la gastronomia local, sent part fonamental de la marca Cullera.

  Més de 40 restaurants del municipi l'oferixen en la seua carta i prestigiosos gastrònoms valencians, com ara l'Estrella Michelín Quique Dacosta, l'han avalat. La peculiaritat de la paella cullerenca és que ha d'elaborar-se seguint una estricta recepta patentada pel consistori en la qual solament tenen cabuda ingredients autòctons de manera que el comensal s'assegura que en la cullerada d'arròs i peix que s'emporta a la boca s'ha elaborat amb productes del terreny.

  Pujar