elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Orquestra Simfònica de RTVE obri el festival CullerArts

L'Orquestra Simfònica de RTVE obri el festival CullerArts
  MÉS FOTOS
  L'Orquestra Simfònica de RTVE obri el festival CullerArts - (foto 2)

  El Festival CullerArts ha tingut la seua posada de llarg este diumenge amb un concert extraordinari de l'Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola (ORTVE) a l'Auditori Municipal de Cullera.

  Sota la batuta del director artístic de CullerArts, Cristóbal Soler, l'ORTVE va oferir un programa en el qual es van interpretar obres de Hahn, Mozart i Schumann. Els assistents gaudiren de l''Obertura de la comèdia musical Mozart', obra del compositor veneçolà Reynaldo Hahn. També es va executar el 'Concert per a clarinet en La Major', de Mozart, amb Javier Martínez com a clarinet i, finalment, la 'Simfonia número 3, Op. 97 Renana', de Robert Schumann.

  Un repertori que feu les delícies d'un públic que va omplir l'auditori cullerenc. L'interés suscitat fou tal que les entrades s'havien esgotat pràcticament des del mateix moment de la seua posada a la venda.

  Cristóbal Soler, que tornava a Cullera 25 anys després per a dirigir una agrupació —va ser director de l'SMI Santa Cecília— ha assenyalat que ha sigut «el millor començament possible» per a un festival de música clàssica que, a més, és de caràcter interdisciplinari en interactuar amb altres àrees de creació i coneixement i, encara que centrarà el gruix de les seues activitats el mes de setembre, té vocació anual.

  De fet, el dissabte 11 de maig, amb motiu del centenari de la coronació canònica de la Mare de Déu del Castell, CullerArts ha programat un altre concert memorable a l'església dels Sants Joans amb l'Orquestra Simfònica AIDO i l'Orfeó Valencià, que oferiran la 'Missa de la Coronació per a orgue, cor, solistes i orquestra en do major (K 317)' de Mozart.

  Referència

  Els inicis de CullerArts ja aporten detalls sobre l'aposta per l'excel·lència que realitza este festival. El fet que Soler es posara al capdavant de l'ORTVE s'emmarca dins de la tendència musical internacional actual de compaginar la direcció artística i la musical.

  Dins d'eixa aposta per situar-se entre els millors, el I Concurs Internacional de Violí 'CullerArts' que tindrà lloc al setembre s'ha posicionat ja, segons l'opinió de Soler, «com el de referència en la seua categoria a Espanya», no solament per la seua dotació econòmica sinó també pel fet que el guanyador tindrà l'opció de realitzar una gira amb les millors orquestres simfòniques del país.

  El festival CullerArts l'impulsa l'Ajuntament de Cullera i naix per a la defensa i divulgació del patrimoni musical valencià i espanyol a través tant de la recuperació d'obres del repertori musical, com de la interpretació del repertori contemporani.

  CullerArts aposta per la interpretació del gran repertori musical, mantenint i perseverant en el nivell d'excel·lència a través de la invitació d'artistes i agrupacions amb reconeixement i prestigi internacional.

  A més, el festival programa activitats paral·leles de dinamització amb la intenció de potenciar una relació més estreta entre la ciutadania i el certamen. S'emmarca dins del Programa 52 de desestacionalització turística, que impulsa activitats per a atraure visitants anara de la temporada alta.

  Pujar