elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament i Ecovidrio fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2020

L’Ajuntament i Ecovidrio fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2020
  • Educadors ambientals visitaran els dies 16, 17, 18 i 19 de març els diferents casals del municipi

L'Ajuntament de Cullera, la Generalitat Valenciana i Ecovidrio han posat en marxa la campanya «En falles, monyos, pinta... i el vidre al verd» per a la promoció del reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2020.

La iniciativa pretén conscienciar als ciutadans de Cullera, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es retolaran els contenidors de vidre pròxims als casals per a donar-li visibilitat a la campanya.

A més, educadors ambientals visitaran els casals durant els dies 16, 17, 18 i 19 de març per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat.

La campanya compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d'una correcta gestió dels residus d'envasos de vidre.

Entre d’altres, la iniciativa té l’objectiu de millorar la taxa de reciclatge de vidre i enfortir el compromís del consistori i del món faller amb el medi ambient.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals.  Reciclant vidre s’evita el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. A l’utilitzar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Pujar