28 de novembre de 2020 28/11/20

Hortelano i Doñoro s'imposen en la XXII Matutina de Cullera

Hortelano i Doñoro s'imposen en la XXII Matutina de Cullera - (foto 1)
  • La carrera registra més de 400 participants i compta amb representació internacional

El veí de Conca Marcos Hortelano Rubio s'imposà en la XXII edició de la Matutina Platja de Cullera en categoria masculina absoluta en completar els 7.000 metres del recorregut en un temps de 24 minuts i 48 segons. L'integrant del CA Cuenca, que ja es va alçar amb la victòria en 2015, dominà de principi a fi la tradicional carrera celebrada este dissabte a les 8 del matí i que va partir de l'Oasi recorrent bona part de les platges urbanes de la capital turística.

La regidoria d'Esports de Cullera és l'organitzadora d'una de les curses més atractives de l'estiu pel seu privilegiat recorregut per la platja de Sant Antoni. El regidor de l'àrea, Javier Cerveró, fou l'encarregat de repartir els premis entre els guanyadors.

En segon lloc, Miguel Ángel Martínez Catalán, del Xteam, va concloure el recorregut amb 25 minuts i 57 segons, mentre que el podi el completà el runner Jose Tortajada Castell, del Caixa Rural Algemesí, qui va emprar 26 minuts i 4 segons.

En fèmines, la victòria absoluta fou per a Anais Doñoro Gallardo. La corredora del CA Atletismo Alcorcón només va necessitar 29 minuts i 15 segons, a una mitjana de 4:11 per quilòmetre.

El triumvirat vencendor en categoria femenina el coronaren Clara Isabel Chamorro, participant independent, amb 31 minuts i 11 segons i en tercer lloc, del Club d'Atletisme Els Coixos de Carlet, María Rosa Romero, amb 31 minuts i 48 segons.

Els jóvens també van demostrar arribar amb força. Luis Barroso, corredor independent, fou el participant número 51 a creuar la meta (30 minuts i 40 segons) i va aconseguir ser el primer en categoria Junior. Li van seguir els independents Jaume García Haro (30 minuts i 33 segons) i Higinio Sanchis (30 minuts i 48 segons).

Pel que fa a les júniors fèmines, la primera classificada va ser Natalia Vallés (37 minuts i 15 segons), del CA Fuenlabrada; segona, Marta Mifsut (39 minuts i 52 segons) del Galeno Runners i, finalment, Laura Gómez Arroba d'Amateur (46 minuts i 48 segons).

La classificació local masculina va quedar liderada per Toni Pérez Panero. En dones, la primera classificada va ser Carmen Solanes.

Alta participació

La carrera va comptar amb una excel·lent participació. En total, foren 470 els inscrits, alguns d'ells de procedència internacional. També va destacar l'alta representació d'altres comunitats autònomes. I és que la Matutina aconseguix atraure a molts dels visitants que passen estos dies de vacances en les nostres costes.

Malgrat l'hora, l'expectació en la platja va ser grandíssima, amb nombrós públic donant el seu alé als atletes que van dibuixar una preciosa serp de colors sobre la costa cullerenca.

Pujar